Az utolsó gerinckezelés

(Az első három kezelés részletei itt olvashatók. A negyedik és ötödik kezelésről pedig itt írtam. A 6-8. kezelésről pedig itt olvashattok.)

A múlt hét pénteki kezelésre már szinte tökéletes állapotban érkeztem. Mentek tünetmentesen a 8 km futások és mellette hetente az összesen 160 km bringa és 3×1500 m hátúszás. A mester 15 perc után azt mondta: “készen vagyunk”, innentől kezdve már rajtam múlik minden, és a magam ura vagyok.

Hirtelen nem értettem, vagy csak nem akartam érteni a dolgot. Nem mondta meg mennyit futhatok, azt sem mondta, hogy meggyógyultam, annyit mondott csak, hogy amit ebből a gerincből ki lehetett hozni, azt kihozta. Azt senki sem tudja megmondani, hogy a kezdődő sérv visszahúzódik-e véglegesen, vagy ha megint jobban terhelem újra előjönnek a fájások. De egyelőre nagyon jól érzem magam.

Már pénteken futhattam volna 10 km-t, de inkább az atlétikapályát választottam. 6 km gimnasztika és 10×100. Szárnyalni, nyargalni akartam, persze nincsenek hozzászokva az izmaim a gyors futásokhoz, de nagyon klassz volt. Még péntek este sem tudtam eldönteni, mit merjek a hétvégére bevállalni.

Nagy nyomás volt rajtam, de végül szombat reggel megterveztem a hétvégét. Reggel 10 km-t futottam (52:30), minden hibátlan volt, délután pedig kb. 45 km-t tekertem. Vasárnap pedig úgy döntöttem csinálok egy rövid távú triatlont. 1500m úszás – 40 km kerékpár és 10 km futás. Eléggé elfogyott az erőm a végére, de 50 percen belül hoztam a 10 km-es futást.

Azt vettem észre, hogy a testem sokkal olajozottabban működik és a könnyű futások is 5 perc és 5:20 közötti iramban mennek. A levegő még ugyan nehezen jön, de a lábaim szépen visznek. Hihetetlen, hogy elferdült csípővel, rossz gerinccel 5:45-6:15 ös kiliket mentem könnyű futáson, most meg, hogy minden a helyén van észre sem veszem és 5 percesekkel futok.

A következő 4-8 hétben a fokozatosság szellemében folytatom, és csinálom a napi öt perces gerinctornámat is.

Egyelőre ennyi 🙂

IMG_9071

3 hozzászólás a(z) “Az utolsó gerinckezelés” bejegyzéshez

 1. Hello

  A shiatsu mester elerhetoseg tudnal emailben elkuldeni ?

  Elorre koszonom

  Eric

 2. Szia,

  A shiatsu mester elerhetoseg tudnal emailben elkuldeni ?

  Köszi előre is Bálint

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.