2016 januári összefoglaló

A műtét (dec.18) utáni három hét a szigorú orvosi utasításoknak megfelelően sportmentesen telt. A sok zabalás miatt a műtétig felszedett 2 kilót még hárommal toldottam meg a nagy semmittevésben, így összesen – a szeptember végi súlyomhoz képest (70 kg) – 5 kilót híztam a három hetes kényszerpihenő végére. Mára már – a mozgásnak és az egészséges táplálkozásnak köszönhetően – két kiló le is ment.

A harmadik hét végén voltam a mesternél is, mivel a gerinctornát október vége óta nem tudtam csinálni, és féltem, hogy ha esetleg “lementek” a mély izmok, megint elferdült csípővel vagy elcsúszott csigolyákkal kezdem el a mozgást. A mester azt mondta, hogy a gerincem stabil, az izmaimból szinte alig vesztettem valamit, így teljes nyugalommal kezdhettem el a sportolást.

Január 8-án 800 méter úszással indultam és két naponta növeltem a távot 200 méterekkel. (minden másnap úsztam). A gyorsúszásnál a hasfalam mindig jelzett ha elfáradt és olyankor átváltottam hátúszásra és aztán váltogattam. Nem erőlködtem, csak szép lassan, nyugodtan csináltam. A köztes napokon pedig 20-40 perceket görgőztem.

Egy héttel később (két hete) kezdhettem el a futást. Csak annyit mondott a doki, hogy egyenletes terepen, leginkább futógépen fussak, ne menjek hegyre, kátyús aszfaltra. Én inkább a szabad levegőt és a sima aszfaltot választottam és nem is volt semmi probléma. Az első két alkalommal (3-4 km) nem volt túl élvezetes a futás, húzódott a műtét helye, de a harmadiktól kezdve tünetmentesen futottam mindig kényelmes tempóban. A múlt előtti hét végén már 10 km, csütörtökön 15 km-t, és most vasárnap pedig a Yours Trulyn Dunaharasztiban 20 km-t sikerült futnom és így a múlt hetem 73 km lett hat futásból.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Még egy hétig csak úgy futok ahogy jól esik, utána már nyomhatom is. Heti két úszás és a két görgőzés marad egyelőre, meglátjuk, hogy bírom erővel.

Kemény lesz a február, de szabadidőm, mint a tenger. Lefékeztem egy kicsit, nem sietek sehová, nem kapkodok, nincs beosztva minden percem ahogy eddig, teszem, amihez kedvem van, csinálom amit szeretek. Egyelőre klassz vagy 2016!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..