Szalonnasütéssel az egészséges táplálkozásért!

Nem is emlékszem, hogy idén nyársaltam-e már. Az előző években évi 4-5 alkalommal biztos sütögettünk apukámmal és a gyerekekkel is. De idén – talán az étrendváltás miatt is – valahogy ez kimaradt.

Alapozásképpen ma reggel korán a szigethalmi piacon bevertem egy fokhagymás lángost, aztán reggel 9-kor tüzet gyújtottam és megsütöttem a szalonnát, egy kis fóliás krumplival és hagymával.

A kenyérre hámozókéssel hajszál vékonyan lilahagymát vágtam. Így a forró, csöpögő szalonnazsír elveszi azt a kis édes erejét is, mesés. A kész csöpögtetős kenyér alját szeretem megpirítani, hogy az is ropogjon. 🙂

Így nézett ki sütés előtt:
IMG_0402És így utána:

IMG_0405

Egyébként az egész csak 28 mp-ig tartott. Figyeljétek csak:

És a végén a fóliás dolgokkal együtt!? hm… mennyei 🙂 A szalonna bőrét szeretem úgy megsütni, hogy a végén olyan ropogósan törjön, mint a ropi.

IMG_0407Annyira megkívántam, hogy még este magamnak is sütöttem, a fentit ugyanis apukámnak csináltam. Beszúrtam a poszt végére az este készült videót is, mert felvettem az esti sütést is. 🙂

Apukám egy ilyen vacsora után mindig azt mondja: “Kóbor kurvákról fogunk álmodni az éjjel kisfiam” 😉

Már émelygek, de megérte 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .