Februári összefoglaló

Ez a hónap sajnos nem teljesen úgy sikerült ahogy szerettem volna. Február második felében több edzésen éreztem gyengeséget. Vélhetően csak egy vírus próbált levenni a lábamról, de azon kívül, hogy kicsit legyengített, nem tudott lázat, náthát és torokfájást sem okozni. Egy-két nap pihenő és kiadós alvás után vissza is rázódtam a megszokott hétköznapokba.

A fejlődési trenden ez azonban nem változtatott, fejlődöm, erősödöm szépen lassan. 273 futott km jött össze februárban.

A jógát is csinálom rendületlenül, már összesen 27 jóga órán vettem részt. Emellett otthon, egyedül is sokat gyakorlom a testtartásokat, nagyon megszerettem és egyre inkább épül be a hétköznapjaimba. Nagyon klasszul kiegészíti az edzéseimet, ellazít, nyújt, nyugtat. Sokszor órák után inkább sétálni van kedvem, mintsem hazakocsikázni. Beolajoz, karbantart, energiát ad.

Már ott tartok, hogy mindent tudni akarok a jógáról és kész vagyok egy mesteri címig is elmenni, de egyelőre újabb felsőfokú tanulásos terveimről lebeszéltek. Úgy döntöttem, hogy majd higgadtabban, a 100. óra után fogok ezen újra elgondolkodni, ami vélhetően legkorábban csak kb. az év vége felé lesz.

Ezen felül a futások után csináltam továbbra is az erősítéseket.

H-SZ-P sima, K-CS-SZ pedig széles fekvőket csinálok, 3-5×15-20-akat. Minden futás után csinálom a haspréseket (ezen a héten már összesen 1000 db-ot csináltam). Rögtön a futás után hanyatt is dobom magam és mindig csak annyit csinálok amennyi jól esik, ha elkezd már „fájni”, akkor a soron következő kerek tíznél abba is hagyom. Sosem erőltetem.

A gerinckezelésemet követően kezdtem el újra rendszeresen csinálni, és eleinte alig ment 10-20 db, aztán szép lassan hétről-hétre mindig kicsit tudtam emelni. Az évet már úgy kezdtem, hogy ment a 100 db is, aztán februárban eljutottam 160-ig és péntek reggel óta az új csúcsom 200 db hasprés.
Ennek (a mozgásnak és az étrendnek együttesen) köszönhetően a hasam újra bordás lett. Szent meggyőződésem, hogy ez az én kormomban így harminc felett, egészséges táplálkozás nélkül már nem megy. (néha azon kapom magam, hogy már nézegetem a tükörben)

Ezen kívül a gerinctornám (gerinc mélyizom-erősítés) továbbra is heti háromszor kötelező.

Így telik a felkészülési időszak, és nincs okom panaszra. A súlyom is a tervek szerint alakul, lassan beállok a számomra ideális értékre. A testtömeg indexem 23, de most már inkább „felesleges” izmokat cipelek, mint zsírpárnákat. És amíg testsúly kilogrammonként 2 g fehérjét viszek be naponta, nem is gondolom, hogy leszalad rólam.

Februárban nem versenyeztem, viszont a márciust egy izgalmas versennyel indítom. Holnap életemben először állok rajthoz a Pécs-Harkány 25 km-es futóversenyen.

Nagyon készülök, alig várom már, hogy 11-kor elrajtoljunk.  Már össze is raktam a szükséges dolgokat:

Bár a déli megyékre riasztást adtak ki a hétvégére, mégis jó az esély arra, hogy sima, csúszás mentes aszfalton tudunk végig futni, de ha mégis komolyabb hó lenne, akkor is egy klassz kemény, alapozó edzés lesz. Tegnap meg is jöttek a várva-várt arc- és nyakmelegítőim:

A március is tele lesz kihívásokkal. A 12-i szenior OB-t még kihagyom, az 1500 m-es pályaversenyeket május, júniusra tervezem, sokat kell még erősödnöm. Egy élő nevezésem van még márciusra, ez az öböl félmaraton lesz Keszthely és Szigliget között, amely a Balaton partján megy végig 23-án.

Márciusban elkezdjük a komolyabb pályaedzéseket, résztávokat, gyorsításokat. Klassz lesz újra „robbanni”, „száguldani”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .