Szuflavéder története

Szuflavéder figuráját még akkor találtam ki, amikor a Szufla SE megkért, hogy segítsek a honlapjuk szekesztésében és a facebook oldaluk kezelésében. A szokásos éves versenyüket a Szufla 50′-et akarták népszerűsíteni, nekem pedig ez izgalmas feladatnak ígérkezett.

A figurát a 2012 május 16-án rendezett Sörmaraton OB ihlette. Itt történt ugyanis, hogy Sztrapkó Norbi (Szufla SE) győzelemre esélyesként érkezett, de Olasz Laci nyerte a versenyt, aki a videófelvétlelen „beszólt” (11p,17mp-nél) Norbinak, hogy ” lehet, hogy a Duna levegője nem tesz neki jót” 🙂 Ott ez még nem tűnt fel igazán, csak az anyag vágásakor.

Pár nappal később a szuflásokkal arról beszélgettünk, hogy Lacit hogy tudnánk elcsábítani a Szuflához. Ekkor jött az ötlet, hogy Darth Vader legyen Laci apja és üzenjen Lacinak – mondván mi is „beszólunk” neki -, hogy térjen át a mostani sötét oldalról a jó oldalra, vagyis a Szuflához. Leszedtem a netről egy képet Vaderről és alámondtam pár mondatot. A kész anyagot feltettem a youtube-ra és elküldtem Lacinak. Ezek után Laci engem csak Szuflafaternak hívott.

Aztán eltelt egy-két hét, foltozgattam az akkori honlapot és arra gondoltam, hogy csinálni kéne egy videót, további hírverést adva a SZUFLA 50′-nek.

Megvettem a Darth Vader jelmezt és a figurát félig futószerelésbe öltöztetve megcsináltam a pályavideót. Régóta nem nevettünk annyit, mint azon a 3 órás forgatáson. De nevet is kellett adni, az aluszékony, futó Darth Vadernek, így lett ő a Szuflavéder. Azóta már több rövidfilm is készült és a története itt még nem állt meg…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .