Nem is emlékszem, hogy idén nyársaltam-e már. Az előző években évi 4-5 alkalommal biztos sütögettünk apukámmal és a gyerekekkel is. De idén – talán az étrendváltás miatt is – valahogy ez kimaradt.
Alapozásképpen ma reggel korán a szigethalmi piacon bevertem egy fokhagymás lángost, aztán reggel 9-kor tüzet gyújtottam és megsütöttem a szalonnát, egy kis fóliás krumplival és hagymával.
A kenyérre hámozókéssel hajszál vékonyan lilahagymát vágtam. Így a forró, csöpögő szalonnazsír elveszi azt a kis édes erejét is, mesés. A kész csöpögtetős kenyér alját szeretem megpirítani, hogy az is ropogjon. 🙂
Így nézett ki sütés előtt:
És így utána:
Egyébként az egész csak 28 mp-ig tartott. Figyeljétek csak:
És a végén a fóliás dolgokkal együtt!? hm… mennyei 🙂 A szalonna bőrét szeretem úgy megsütni, hogy a végén olyan ropogósan törjön, mint a ropi.
Annyira megkívántam, hogy még este magamnak is sütöttem, a fentit ugyanis apukámnak csináltam. Beszúrtam a poszt végére az este készült videót is, mert felvettem az esti sütést is. 🙂
Apukám egy ilyen vacsora után mindig azt mondja: „Kóbor kurvákról fogunk álmodni az éjjel kisfiam” 😉
Már émelygek, de megérte 😉