2017. év végi történések: futás, úszás, jóga, statisztikák

Az augusztus végi térdműtétem után szépen fokozatosan építettük fel a futásomat. A bringázás és az úszás mennyiségét hétről-hétre egyre csökkentettem. Így néztek ki heteim (km-ben) a 39. naptári héttől kezdve:

Ahogy talán látszik is a 47. héten – amikor már 70 km-es hét felett futhattam volna – jött a bal vádlimba egy izomhúzódás, amely meglehetősen makacs volt és közel 4 hétig nem tudtam tőle rendesen futni. Le is kellett mondanom a siófoki félmaratoni versenyt, amit nagyon vártam. Így ismét az úszás került előtérbe és ezzel párhuzamosan elkezdtem a jógázni.

Régóta szerettem volna kipróbálni a jógát. Az alapgondolat részemről csak annyi volt, hogy a futáshoz kiegészítésként remek lesz néhány extra nyújtógyakorlat. A kedves kolléganőm tanácsára egyből egy haladó órára mentem, amibe majdnem belehaltam.

Két-három alkalom után egészen magával ragadott a jóga, és vásároltam pár „kötelező” irodalmat is. (A fenti kép az egyik könyv borítója) Nagyon szeretném a gyakorlatokat szépen megcsinálni, szenvedés nélkül. Érdekel a spirituális része is, de tudom, hogy hosszú lesz ez az út… Mindenesetre most azon vagyok, hogy a jógát – úgy mint a futást – beépítsem a mindennapokba.

A jóga oktató egyébként fittness edző is (és nagyon csinos is), így – bár még nem sok mindent értek – úgy érzem, sok egyéb erősítő gyakorlat is bekerül a mozdulatsorok közé, amit persze cseppet sem bánok. Nagy izgalmakkal várom mit tudok ebből kihozni.

A múlt hetet már majdnem sikerült végig futnom, így remélem most már visszaállhat a régi rend és sérülésmentesen folytatódik az alapozás.

Az egészséges sportkajálást az év utolsó hetére megszakítottam, picit most „bűnözés”, lazulás van (reggel francia krémest reggeliztem zserbóval), de január első napjától újra folytatódik az aszkéta életmód.

Az év utolsó napján pedig a szokásos éves szilveszteri futással búcsúztatjuk a megszokott futócsapattal a 2017-es esztendőt. Ugyan még nincs vége 2017-nek, de jelenleg így néz ki  az idei évem: futás: 823 km, úszás: 338 km, kerékpár: 3790 km

Egyik hajnali kocogás záróképe:

A következő edzőverseny január közepén lesz, a zúzmara félmaraton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .