Sportorvosi vizsgálaton

Január második felében felhívtam a sportkórházat és jeleztem, hogy szeretnék sportorvosit csináltatni. Megdöbbenésemre a mai napra kaptam egy időpontot (6 héttel későbbre) 12:30-ra. A kedves hölgy a telefonban jelezte, hogy ha egy hónapnál nem régebbi vér, vizelet és EKG leletekkel érkezem, és ha minden negatív, akkor azonnal le is pecsételik a kékkönyvemet és készen is vagyunk. És nem kell már visszajönnöm.

A körzeti orvoshoz készültem, de aztán elmaradt a dolog. Az időpontra beállított okostelefon tegnap jelezte nekem a mai időpontot. 12:25-kor érkeztem a kartonozóba. Vittem olvasnivalót magammal, a legrosszabbra számítottam.

A gyors TAJ kártyás bejelentkezés után 12:30-kor ott álltam a doki rendelője előtt. A folyosón rengetegen várakoztak, nem érdekelt, nekem időpontom van. 12:31-kor be is hívtak. A doki sehol. A nővér adott egy papírt, amivel elküldött 3 ajtóval arrébb a vérvételre. Be kellett dobnom a kis papírt az ajtón található kis postaládába. Öt perc múlva be is hívtak. A vért hamar levették, és egy kis 1,5 decis műanyag poharat adtak a vizeletnek és útbaigazítottak a közeli WC-hez.

Már előre láttam, ahogy jövök ki a vécéből és mindenki engem néz, hogy a vizelettel a kezemben ott sétálgatok, de nem így történt. Állítólag régi dolog ez már. A vécében van egy polc, ahová le kell tenni a vizelettel megtöltött kis műanyag pohárkát, amelyre korábban már rányomtatták a nevünket.

Gyerekkoromban emlékszem a csepeli SZTK-ra. Ott  fél literes üvegpoharat adtak és a vécéből ki kellett menni a folyosóra és az egyik ablaknál pedig leadni az anyagot. Úgy kellett dugdosni a poharat a pásztázó tekintetektől. A hülyébbek teljesen telepisilték a fél literes üvegpoharat, azt hitték úgy a helyes. 🙂

Visszamentem az orvos szobája elé.  Szemben az EKG szobából behívtak és pár perc alatt kész volt az EKG is. Visszamentem a nővérkéhez, aki azt mondta, hogy péntekre készülnek el a leletek és akkor jöhetek a pecsétért. Kedvesen informált, hogy ha nem akarok pénteken sokat várni, akkor 8 és fél 9 között jöjjek.

12:58-kor már az autóm felé sétáltam. Ugyan sokan voltak a folyosón, de az egész nagyon kultúrált volt. Egy emeleten, szinte egymás mellett volt minden. Nem kellett más épületbe, emeletre átmenni. Minden egy helyen!

Teljesen elégedett vagyok az udvarias kiszolgálással. Tetszett, jövőre is idejövök. 😉

update:

Péntekre elkészültek a leletek. Minden rendben. A koleszterinem szokás szerint alacsonyabb az alsó határértéknél. Rövid, ingyenes vizsgálat után megkaptam a pecsétet:

orv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .