Sportorvosnál

A tavalyi év kimaradt, de természetesen idén is sportorvosi vizsgálattal indítottam az évet. Érdekes, hogy engem mindig megijesztenek a leletekkel, mert mindig találnak valamit, és ez idén sem volt másképp.

A vérvételi lelet szinte tökéletes volt, de a koleszterin és a triglicerid értékem szokás szerint az alsó határérték ALATT volt. (A HDL és az LDL koleszterin értéke a normál tartományban volt) Mivel ennek negatív hozadékáról nem cikkeznek, ezért ezt pozitív infóként tárolom.

A doktornő egyébként rá is kérdezett, hogy hogyan táplálkozom, mire válaszoltam, hogy többnyire egészségesen. Erre azt mondta, hogy otthon bátran nyissam fel a hűtőt és harapjak nagyokat a rúd kolbászból és nagykanállal egyem a sertészsírt. Normális? 🙂 (akkor is alacsony szokott lenni amúgy, amikor nem eszem egészségesen)

A vérben az oxigénszállításával kapcsolatos értékek úgy normálisak, hogy ezt a vasat iszom rendszeresen:

A következő meglepetés az EKG-m kielemzése volt. Számomra ezek a görbék nyilván nem jelentenek semmit. Soha nem volt gondom az EGK-val, de most a doki azonnal bekarikázta az eltérést. Azt mondta nem pecsétel addig, amíg ezt meg nem nézetem a kardiológián, de ne aggódjak, mert ez nem veszélyes. Valamit mondott, hogy meg van hosszabbodva. 🙂 A papírra az volt írva: I. fokú AV block. Fasza.

„Az I. fokú AV blokk azt jelenti, hogy a szív pitvarai felől a kamrák irányába történő elektromos ingerületterjedés egy kissé lelassult. Emiatt nem kell aggódni, önmagában ez jóindulatú eltérés, edzett embereknél az ún. vagustónus fokozódása miatt is látható ilyen blokk.”

A kardiológus nem értette miért küldött oda a sportorvos (nyilván a felelősség alól akart mentesülni érthető módon). Azt mondta, hogy majdnem minden válogatott sportolónak ez van és ha nincs más tünet, akkor ez teljesen normális, további teendő nincs.

A sportorvos ezek után benyomta a pecsétet, tehát 2 év után újra versenyezhetek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .