Cipőtesztek 2015 – I.

Mivel lúdtalpam van, ezért a cipőválasztás nálam meglehetősen egyszerűen zajlik, hiszen csak a stabil cipők jöhetnek szóba. Szerencsére ezeken belül is lehet választani erősebben, közepesen és gyengébben alátámasztott verziók közül. A Spuri Futóboltban Ossó Zoli mestervarázsló márkától függetlenül, mindig a legjobbat ajánlja nekem és még sosem csalódtam. Csak bemegyek hozzá, leültet, mondja, hogy pihenjek, csukjam be a szemem, elviszi a hitelkártyámat, majd 3 perc múlva hozza a cipőt és a blokkot. Kérdőn ránézek, ő mosolyogva bólint. Mehetek. Elég csak az első futáskor kibontanom a dobozt, mert tudom, hogy minden rendben lesz. Mint a mesében, ez a modern Hamupipőke sztori. 🙂

Íme az elmúlt kb. egy évben néhány futócipővel kapcsolatban szerzett személyes tapasztalatom.

Asics Gel Phoenix 6
Az Asics-okkal eddig csak jó tapasztalataim vannak, 1200 km-t gond nélkül kibírtak. A felső rész a nagylábujjnál és a kis lábujjnál is rendszeresen kilyukad, de ennek a futásra gyakorolt negatív hatását én nem éreztem. 04.27-én a gerinckezelésem megkezdése előtti utolsó hatossal búcsúztam el tőle és küldtem 1273 km után nyugdíjba. (Korábban itt írtam erről.)IMG_9634

A Nike-val az utóbbi években sajnos nem voltam kibékülve. Összesen 4-500 km-eket tudtam futni egy cipőben, és utána már rugalmatlannak éreztem őket. Ha ezt érzem, akkor – az összehasonlítás miatt – azonnal futok egyet egy újban, hogy érezzem a különbséget. Lunarglide, Eclipse. stb. sajnos nekem egy kaptafa. Ugyan annyiba kerül, mint az Asics, nem ad többet egyik sem fénykorában, de az Asics-ban kétszer annyit tudok futni, mint egy Nike cipőben.

Nike Lunareclipse 4
Ez a saroknál nagyon erősen stabilizált cipő. Már az elejétől fogva fájdogált benne a talpam és hosszabb futások után a sarkam is. 100 km után úgy döntöttem, hogy már csak könnyű futásokra fogom használni, de ezt sem bírtam sokáig. 173 km-t mentem vele, de többet már nem futok benne, nem rám készült.

IMG_9637

Nike Structure17
Ebben versenyeztem tavaly a VB-n. 450-500 km-ig jól teljesített, de utána már bekeményedett, rugalmatlanná vált. Nyugdíjazás előtt még ő is kapott lehetőséget a könnyű futásokra, és végül január 29-én 679 km után küldtem véglegesen nyugállományba.

IMG_9621

Nike Stucture18
Ossó Zoli ajánlotta, hogy próbáljam ki ezt a modellt és adjak még egy esélyt a Nike-nak, mert ő bizony 1200 km-t vígan elfutott benne. Így is lett, és be kell vallanom egyelőre kiválóan teljesít a cipő. (terepfutás miatt kicsit koszos)

IMG_9641

614 km van benne és még nem érzek érdemi különbséget közte és egy újabb 78 km-t futott verzió között. Ő ugyan ez a típus, csak más színben (78 km):

IMG_9635

Most ez utóbbi a két cipőt koptatom, meglátjuk…

És itt a legújabb szerzemény, friss beszerzés, egy félversenycipő, az Asics GEL-DS TRAINER 20:

IMG_9645

Ez sem a kedvenc színem, de jelenleg nem kapható nálunk más színben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .