Családi tekerés és kempingezés a Balaton körül – Harmadik rész

Kellemes, felhős időben és 22 fok körüli hőmérsékletben kezdtük el a harmadik napot. Keszthely felé közeledtünk, amikor egy hatalmas nyári zápor csapott le ránk. Esőkabátok elő, és egy nagy fa tövébe menekültünk és kb. 20 percig álltunk. Nagyon esett.

IMG_7616Keszthelyen áttekerve még jöttek kisebb záporok, de a kerékpárút mellett sűrűn voltak fából készült fedett pihenők, kétszer álltunk meg 5-10 percekre. A lányok rendíthetetlenek voltak. Csuklyás papoknak néztek ki hátulról és keményen tekertek a szemerkélő esőben.

IMG_7619A déli parthoz érve az eső el is állt.

Balatonberényben, a kedvenc lángosozó és palacsintázó helyemen meg is álltunk enni egy nagyot. Itt isteni háziasan készítenek mindent. Nem árulták el a receptet, de szerintem van a lángosban krumpli is. Na és az a házias palacsinta, a mesés túróval! hmmm…mennyei volt.

IMG_7620

Egyszercsak jött egy ismerős, bringás srác. Kovács Attila volt, egykori 2:18-as maratonfutó, volt csapattársam. Róla azt lehet még tudni, hogy a 1988-ban kiment Dél-Afrikába versenyezni (Tiltott terület volt a sportolók számára az apartheid miatt), és emiatt itthon 5 évre eltiltották a versenyzéstől. 1989-ben viszont nőnek öltözve rajthoz állt a Népligetben azon a Ranx Xerox maratonon, amin én is indultam. Óriási botrányok voltak, mert persze, hogy ott volt az élmezőnyben 🙂 Ezután egy súlyos baleset következtében mozgássérült lett, szépen lassan felépült, de nem tudott már normálisan futni. Jó volt vele találkozni és látni bringázni. Pöpecen felszerelte a járgányt 🙂

IMG_7623Már elmúlt fél hat, ideje volt egy kemping után nézni. Máriafürdőn, egy vendéglátóhely hátsó hatalmas kertjében kaptunk sátorhelyet. Egy pár volt még ott rajtunk kívül. 5000 forintot kértek négyünkre. Ez 1-2 ezer forinttal volt olcsóbb, mint az eddigi profi kempinghelyek, de sokkal nagyobb nyugalom volt.

IMG_4811A lányok ma egy kis pihenőt kaptak, mert „csak” 48 km-t tekertünk és összesen már 158 km-nél jártunk. Ez volt a harmadik napi adag:

Képernyőfotó 2014-08-07 - 14.23.14

Szinte átaludtuk az éjszakai két nagy záport. Este 11-kor és hajnal 3 óra körül jöttek, de reggel már napsütésre ébredtünk, hamar megszáradtak a sátrak és 11 óra felé már indultunk is tovább az erős napsütésben.

Folytatom.

1 thoughts on “Családi tekerés és kempingezés a Balaton körül – Harmadik rész

  1. Visszajelzés: Családi tekerés és kempingezés a Balaton körül – Befejező rész | Szuflavéder blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .