Családi tekerés és kempingezés a Balaton körül – Második rész

A reggeli összepakolás sokkal lassabban ment, mint az előző esti sátorállítás. Két óra alatt készültünk el, amiben benne volt a reggeli tisztálkodás is.

Folytattuk a kört az északi parton Badacsony felé. Nekem továbbra sem volt tervem, de Timi egyre többször említette a Badacsony szót. A végére neki lett igaza, mert ez volt a napi adag:

Képernyőfotó 2014-08-03 - 10.37.37A tihanyi félszigetre betekertünk egy km-t, mert ott volt egy jó kis szabadstrand. Itt olyan tiszta a víz, hogy egy métert is le lehetett látni. Csobbantunk egy nagyot.

IMG_7577Míg az első nap Balatonalmádiban, most  Balatonakaliban a strandon vészeltük át a nagy hőséget. Aztán hamar borúsra fordult az idő, a nagy szél hatalmas hullámokat korbácsolt. Vagy fél órát ugráltunk a hullámokban. A víz haragos volt, szinte fekete.

IMG_7595

Felfrissülten folytattuk az utat. Eléggé tekergős az északi parton a kerkpárút és a sok emelkedő is nagyon megviselte a csajokat.

Aztán egyszercsak megláttuk a Badacsonyt.IMG_4751Már elmúlt hat óra mire odaértünk, megálltunk kajálni és bort kóstolni. Már fáradtak voltunk. Korábban már jártam a lábdi kempingben, csak pár kilométerre volt. Hét óra után oda is értünk, nem bántuk meg. Nagyon nagy tisztaság volt és kevesen voltak. A bringákat elzárattuk éjszakára. Mondtak esőt, de nem jött. Le a kalappal a csajok előtt, ma 60 km-t teljesítettek, a tegnapival együtt összesen 108 km-t.

Reggel a megszokott két órás készülődés kövezkezett.IMG_4768Aztán indulás a málhával.IMG_4796Folytatom.

1 thoughts on “Családi tekerés és kempingezés a Balaton körül – Második rész

  1. Visszajelzés: Családi tekerés és kempingezés a Balaton körül – Befejező rész | Szuflavéder blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .