I. Miklósi Futónap – beharangozó

Április 24-én első alkalommal kerül megrendezésre a Miklósi Futónap Szigetszentmiklóson. Hetek óta nagy erőkkel folyik a szervezés, és kétséget kizáróan látszik, hogy a rendezők egy igazi nagy dobásra készülnek. Utcát aszfaltoznak, óriásplakátokon hirdetik a versenyt,  hírességeket hívnak meg, gyakorlatilag az önkormányzat talicskával tolja a pénzt a verseny rendezésébe. Íme egy óriásplakát:

IMG_1167

Első futóversenye lesz ez Szigetszentmiklósnak, de az eseménynek mégis van már történelme. Simsik Zoltán —aki több mint 10 éve fut rendszeresen – 2012 végén megalapította Szigetszentmiklósi Futóklubbot, majd ezután fél évvel – bár én mindent megtettem, hogy lebeszéljem – BSI Futónagykövet is lett. Zoli folyamatosan szervezett Miklóson közösségi futásokat, de nem volt könnyű dolga, hiszen az első időkben sokszor csak egyedül vett részt saját szervezésű “közös” futásain:

simsikegyed2

De Zoli nem csüggedt, teljes szívvel tette a dolgát és mára már a klubnak több, mint 150 tagja van és valósággal forr a futóélet Szigetszentmiklóson. (A legutóbbi barátság futásuk itt olvasható) A futóközösség rendszeresen indul versenyeken és a 2015-ös Ultrabalatonra – ahol csapatban is indultak – önkormányzati segítséget is kértek. Itt merült fel először egy nagyszabású futóverseny helyi rendezése, amelyben az önkormányzat azonnal partner volt. Hamarosan elkészült a verseny honlapja és a facebook oldala is, de a szervezéssel kapcsolatban a helyi futóklubnak mindenben kikérték a véleményét, tehát ők is aktívan részt vesznek a rendezésben, sőt szívügyüknek tekintik a versenyt.

A futóklub a verseny népszerűsítésére érdekében óriási facebook kampányba kezdett. Simsik Zoli – meglehetősen egyszerű, de nagyon szerethető – videóját közel 7000-ren nézték meg és a versenyre regisztráltak száma – nagy részt ennek köszönhetően – mára már közel EZER főre ugrott fel.

A szervezők célja, hogy a családok és az amatőr futókon át a profikig mindenki jól érezze magát ezen a napon. Így 800 métertől a félmaratonig négy táv közül lehet választani. A verseny központja a néhány éve épült Szigetszentmiklós városi sportcsarnokban lesz. (Részletek a honlapon) A pályavezetés viszont sokáig kérdéses volt, mivel a város összes főútvonalán sűrűn járnak távolsági buszok és nem sok terelésre van lehetőség. Az üdülősorra vinni a versenyt sem igazán lett volna jó ötlet, mert úgy a telekre járók nem tudtak volna közlekedni. Így esett a választás a pár éve megépült gerinc útra, amelyet teljesen le fognak zárni a forgalom elől.

A pálya tökéletes minőségű sík aszfalt lesz. A sportcsarnokot követő kb.1,2 km-t a napokban aszfaltozzák újra, a munkálatok már a végső fázisban vannak:IMG_1311A pályatérképen jól látszik, hogy a félmaratonistákra vár majd egy 3 km hosszú nyíl egyenes szakasz, amit majd négyszer futnak meg.

21km

Nekem mindig nagy álmom volt egy olyan maratoni verseny rendezése, amely egy baromi hosszú egyenesen zajlik és ahol a célfelé közeledve egyre nő a célkapu. Készítettem valamelyik reggel egy videót a pálya „gyilkos” egyenes szakaszáról:

A verseny honlapján minden fontos információ megtalálható, de a legfontosabb, hogy az előnevezés határideje április 13. Nem tudom mennyire sokkolja a rendezőket a jelenlegi nagyon magas regisztrált létszám és lesz-e létszámstop, hiszen ez az EZER fő valami döbbenetes, talán országos csúcs is lehet. (és még nincs vége) Sok még a nem hivatalos információ is, pl. hogy a hírességek közül állítólag KOKO is ott lesz a mezőnyben.

Én a versenyt megelőző napon pont egy nagy szülinapi partira vagyok hivatalos így biztos, hogy nagyon másnapos leszek, de egyszerűen nem hagyhatom ki ezt a versenyt. Ha négykézláb is de rajthoz állok, de nem az előzőleg tervezett félmaratoni távon, hanem csak a 8 km-en.

Én izgatottan várom a versenyt és nagyon nagyon szurkolok a rendezőknek, hogy minden az elképzeléseiknek megfelelően sikerüljön. Hajrá Szigetszentmiklós!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .