Nike Structure 16: 531 km után nyugdíjaztam

Az idei első negyedévben hűséges barátom volt, többnyire ebben készültem fel a március 30-i Senior VB-re és mivel nem kaptam más versenycipőt, ebben futottam a VB-n is. 430 km körül volt benne a  VB-n és semmi baja nem volt, de ezután már inkább csak versenyekre vettem fel, mert a hozzáértők 4-500 km-nél többet nem jósoltak neki.

A legutóbbi két versenyemen már elverte a talpam kicsit, ezért a nyugdíjazása mellett döntöttem. Külsőre teljesen hibátlan még, tehát utcára még fel fogom tudni venni és talán még 100-200 km-t könnyű futásokra is fogom tudni hordani, persze csak akkor, ha nem fáj benne a lábam.

531 km! Köszönöm neked Nike Structure 16 és kellemes nyugdíjas éveket! Te már megcselekedted…

260313-004

4 thoughts on “Nike Structure 16: 531 km után nyugdíjaztam

  1. Vesszek meg, de nem értem… 531 km után nyugdíjazni kell egy cipőt? Ráadásul egy stabil, alapvetően edzésekre készült (ha nem tévedek, a Structure ilyen lenne) típust?

  2. Enemy igen. Egy ugyan ilyet már használtam előtte és az is kb eddig bírta. Az utolsó két versenyen már elverte a lábam égett benne a talpam, elvesztette a rugalmasságát. Ilyenkor (még mielőtt elkezd fájni is a lábam tőle) leváltom őket. Könnyű futásokra még biztos felveszem párszor. Sajnos ezek a cipők ennyit bírnak. Régebben jobb volt a minőség. Most egy Asics ot használok edzésre. 600 km körül járok benne, de még hibátlan és szerintem 1000-1200 km biztos gond nélkül belemegy.

  3. Nálam a Saucony is kibírt kb. 1000 km-t, az Asics terepfutócipőim közül az egyik (Trabuco 11) 1500 km felett is kiválóan teljesített, a másik ugyan ennél kicsit kevésbé vált be, az aszfaltosok is tökéletesen működnek 1000 km környékén (De anno az Adidas Supernova Cushion 6 is tudott szerintem 1300-1500 km-t).
    Ennyire gyenge lenne mostanában a Nike? Hiszen még a sportbolti eladók és a reklám-anyagok is a 800-1000 km-es futásteljesítménynél tartják kívánatosnak az új cipőre váltást, holott ők azután tényleg nem abban érdekeltek, hogy túlhordjuk a cipőinket… :-///

  4. „Ennyire gyenge lenne mostanában a Nike? ”
    Szerintem itt a két pont. Most Asicsban edzem, kb. 600 km van benne, hibátlan. (leszámítva a peches mosásomat) Kb. 300 km múlva fogom beavatni az új cípőt, szépen lassan, először csak heti egy-két alkalommal futok majd benne, ahogy szoktam. Aztán amikor már érzem a különbséget a kettő között, akkor átállok és csak egy-két könnyű futásra veszem majd fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .