Nyári szünet

Sok minden történt az 1500-as OB óta, ami már több, mint hét hete volt. Például az, hogy egy hétig nem futottam egy métert sem, csak pihentem és egy cseppet sem hiányzott a futás és jó volt újra egészségtelen kajákat enni.

Egy hét teljes pihenő után kezdett el hiányozni a mozgás és elkezdtem bringázni, voltam kenutúrán, futottam, de csak amikor kedvem volt (júliusban összesen 122 km-t) és úsztam is. Rég voltam fent a hegyen is futni, ezt is pótoltam, sőt, annyira jót tett a pihenés, hogy két hegyi ösvényemen is megfutottam a senior korom legjobb eredményét.

A horvátországi egy hetes sátras nyaralásra való egy hetes előkészülés eléggé stresszelt, úgyhogy többet ilyen hülyeséget nem csinálok. 😉 Ott csak háromszor futottam, sokat búvárkodtunk és bringáztunk is, naponta újabb és újabb kagyló lelőhelyeket fedeztünk fel. Itt éppen egy medúzát szelídítek:

PH000138_thm

Itt inkább a háziasszony szerep fárasztott le, mint a sport, mert szinte a komplett lakást vittük magunkkal, így akárcsak otthon, sok volt a tennivaló.

IMG_1884

Augusztustól viszont már újra tervszerűen készülök az őszi futóversenyekre. Egy felkészülési versenynek tervezem a Wizz air félmaratont, ahol azért már 1:30 körül szeretnék futni. A NATO futáson a klasszikus tízesen már jó lenne 40 perc alá menni. A Spar maratonon vagy céges váltóban indulok, vagy 10 km-en egyéniben szeretnék 38-cal kezdődő időt futni.

A Várpalota félmaratont tavaly ki kellett hagynom, idén viszont szeretnék egyéni pályacsúcsot futni. Terveztem idén őszre egy maratont is, de most mégis korainak érzem, talán jövő tavasszal nekimegyünk ha végre két év után sikerül végigcsinálni az alapozó időszakot. Nem indultam még soha a BSI Balaton Maraton versenyén, ahol két nap alatt kell három részletben lefutni a maratoni távot(14-7-21). Most beneveztem, jó lesz ez alapozásnak.

Augusztus 20-tól visszaállok az egészséges kajálásra is, mert érezhető a teljesítményre és a közérzetre gyakorolt pozitív hatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .