Orbán Viktor Lubics Szilviával futhat a Spartathlon Minin

Február végén értesülhettünk arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnökünk évértékelő beszédében példaképként hozta fel a három gyermeket nevelő Lubics Szilvia ultrafutó fogorvosnőt, aki tavaly megdöntötte a Spartathlon női pályacsúcsát.

A cikkre természetesen jöttek mókás kommentek is. Íme három:

Tízből 7 miniszterelnök a Doktornőt ajánlja. Le lehet higgadni.

Orbán évértékelőjének egyetlen pozitív hozadéka. Bevallom, fogalmam se volt ki az a Lubics Szilvia. Most már tudom, és fejet hajtok teljesítménye előtt! Gratulálok!

Ha engem ilyen agyilag csököttek elè állítanának példaképül, mint akik alább méltatják enervált, vagy inkább leèpülő vezérüket, az a minimum, hogy tiltakoznék, de leginkább beperelném Orbánt hitelrontásért. Másrészt követelném, hogy a bìróság kötelezze az Athèn-Spárta közötti táv lefutására. Mindaddig ott kell maradnia, amíg a teljes távot megállás nélkül végig nem futotta.

Ez utóbbi kommentelő nem is sejtette, hogy Orbán Viktor tényleg futni fog, ha nem is a teljes távon. Megtudtam, hogy versenyszervezők itt magyarországon készülnek visszadni nekünk a Spartathlon érzést. A versenytáv az eredetinek pont a tizede lenne, tehát szinte bárki kipróbálhatja (Spartathlon Picoról is szólnak pletykák:12,5 km) kicsiben, hogy hasonló körülmények mellett milyen lehet Spartathlont futni. Az eredeti pálya szinttérképe:

poli9

A rendezés szempontjából fontos, hogy legyen meleg, fussanak a futók víz mellett, sötétben és világosban is, legyen a pályában aszfalt, terep, sík pálya és emelkedő. Nos ez az álom megvalósulni látszik.

Nem hivatalos információk alapján úgy tűnik, hogy pontosan két héttel a nagy Spartathlon előtt megrendezésre kerül a Spartathlon Mini magyarországon. A futók a Margit-szigetről (vagy a Hajógyári) indulnak és a Margit-hídról a pesti rakparton futnak át az Árpád hídra, majd le a budai alsórakpartra és a Margit hídnál a felső rakparton visszafordulnak és a Hármashatár-Hegy felé veszik az irányt.

Innentől kezdve egy közel 6 km-es emelkedő következik a HHH tetejére. Ezután pedig egy sziklás ösvényen visz lefelé az út a Vörös-kővár irányába, majd tovább Pesthidegkútra és végül Solymáron lesz a befutó. Valahogy így nézhet ki majd az útvonal:

poli

Jelen állás szerint hárman lehetnek esélyesek a rendezésre. Az egyik a BSI, mivel nekik van a legnagyobb tapasztalatuk egy ilyen nagy létszámra érdeklődést tartó verseny megrendezésére. Előzetes becslések szerint legalább 8000-en is elindulhatnak. A másik potenciális szervező Csanya lehet, aki ezzel terepesíthetné az aszfaltfutókat, hiszen a pálya aszfalton indul és szintes terepen végződik.

Tehát lesz itt sík aszfalt, emelkedő, sík terep, lejtő, emelkedős terep, nehéz technikás terep. Mivel ilyen változatos helyeken történik majd a futás ezért a DK team neve is szóba került. Ők a “Mindenfutás Egyetlenem!” névre keresztelnék inkább a versenyt és komoly harcot vívnak a rendezői jogokért.

Az ügy meglehetősen képlékeny még, izgatottan várjuk a hivatalos sajtóhíreket, melyek napokon belül napvilágra kerülhetnek. Egyébként a jó hír az az, hogy a magyar Spartathlon csapat teljes létszámmal eljön és örömfutásként teljesíti majd a távot. Természetesen lehet velük futni és autogrammot kérni.

Budapest várossal a lezárásokkal kapcsolatban nem lesz probléma. Szintén nem hivatalos információk szerint maga a miniszterelnök jár közben az ügy érdekében, hiszen már ő is megkezdte a felkészülést a Spartathlon Minire, hogy a példaképpel együtt futhasson. Lubics Szilvia még nem erősítette meg ki lesz a futópartnere a Spartathlon Minin.

1 thoughts on “Orbán Viktor Lubics Szilviával futhat a Spartathlon Minin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .