Senior VB – előkészületek

Januárban a szövetségtől azt a téjékoztatást kaptam, hogy kell a versenyre a kék könyv, tehát egyesületi tagnak kell lenni, versenyengedéllyel kell rendelkezni és sportorvosi vizsgálat is szükséges.  Ezeket mind időben megcsináltam.

Az esemény honlapján letölthető volt egy „medical form” nevű nyomtatvány. Azt mondták, hogy ezt kitöltve, aláírva le kell majd adni a jelentkezéskor, ezzel igazolva, hogy saját felelősségemre indulok.

Március 24-én nyitott a versenyközpont. Elmentem a SYMA-ba, hogy bejelenzkezzek és leadjam a papírokat, és hogy felvegyem a rajtszámot. Nagy meglepetésemre semmit nem kértek tőlem, de a rajtszámot sem vehettem fel. Azt mondták, hogy a papírokat majd a helyszínen kell leadni. Kaptam viszont egy nyakbaakasztós „személyit”, amellyel szabadon járkálhattam a VB területén és a VB ideje alatt ingyen használhattam a BKV járatait. Számomra ennek semmi értelme nem volt. Enélkül is bejutottam mindenhova.

A mezei verseny helyszínén sem kértek a jelentkezésnél semmilyen papírt, se a sportorvosit. A rajtszám elő volt készítve, névbemondás alapján mindenkinek odaadták, egy percig sem tartott az átvétel.

A gondosan előkészített papírokkal tehát kitörölhettem… A kékkönyvet egyébként a 3000 méteres Seinor OB-n kérték. A sportorvosit meg nem bánom, hogy megcsináltattam, legalább tudtam, hogy egészségileg minden rendben.

A szövetség javasolta, hogy az egységes magyar megjelenés érdekében lehetőség szerint kedvezményesen vásároljuk meg a válogatott melegítőt (20 eFt) és a futószerelést (7 eFt). Ez utóbbit meg is vettem, de a Csepeli DAC feliratú melegítő pedig nekem tökéletes volt a bemelegítéshez.

Egyébként a mezei napján hajnal egy órakor a szövetségtől egy emailem érkezett: „Aki igényelt a válogatott mezeket annak a VB ideje alatt a SYMA Rendezvénycsarnok „C” termében (regisztráció helyszínén) lehet átvenni a MASZ által biztosított kölcsönfelszereléseket.”

Érdekes, hogy erről a lehetőségről nem kaptunk tájékoztató emailt. No comment…

Eléggé stresszes voltam a megfelelő tájékoztatás hiánya miatt.

 

2 thoughts on “Senior VB – előkészületek

 1. Szia Karesz !
  Minden , általad leírt dologgal , sajnos , egyet kell értenem ! A legnagyobb hiányosság ezen a VB-on ( legalábbis a szabadtéri számokat nézve , mert állítólag a Csarnokban nem nagyon voltak gondok ) a tájékoztatás hiánya volt !
  Nevetségesnek érzem , hogy a versenyek ( mezei és félmaraton ) előtt még azt sem lehetett pontosan tudni , hogy hol lesz a rajt / cél helyszín , lesz-e csomagmegőrzés , a frissítés helyéről-számáról-minőségéről semmit sem lehetett tudni….pl. melegítés közben , kb.30 perccel a rajt előtt (??!!) egy kétségbe esett venezuelai srác kérdezte , hogy hol lehet rajtszámot felvenni ?!
  Kétségbeejtő volt , hogy a versenyzők nem tudták ( nem tudhatták ) a rájuk vonatkozó szabályokat , kötelezettségeket pl. a válogatott szerelésre vonatkozót ! Ebből voltak komoly gondok is , pl. Beda Szabi esete…
  Mint a verseny után kiderült ( amikor éppen a teljes M45 korosztály kizárását próbáltuk elkerülni , és ezzel a nehezen megszerzett bronzérmünket megtartani ! ) a magyar csapatnak volt egy un. Team Managere ( Sátor Laci ) , csapat vezetője . Talán neki lett volna feladata a versenyzők tájékoztatása , a kérdéses , vitatott témák megválaszolása és a vitás esetekben a versenybírósággal történő tárgyalás ? ( nem nekünk , versenyzőknek kellett volna tisztázni egy helytelen , téves csapat nevezés miatti kavart , ami miatt az olasz versenybíró egy szép mozdulattal áthúzta a magyarok nevét ! Még szerencse , hogy a fő versenybíró ezt felülbírálta , és rá jött , hogy az volt a hibás a versenyközpontban , aki átvette attól a szegény versenyzőtársunktól a rosszul értelmezett csapat nevezési kérelmet )
  A nagy szerencse viszont azért az volt , hogy maguk a versenyek , a körülményekhez képest , egészen jól szervezettek voltak és a sok szurkoló nagyon jó hangulatot csinált !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .