2016 januári összefoglaló

A műtét (dec.18) utáni három hét a szigorú orvosi utasításoknak megfelelően sportmentesen telt. A sok zabalás miatt a műtétig felszedett 2 kilót még hárommal toldottam meg a nagy semmittevésben, így összesen – a szeptember végi súlyomhoz képest (70 kg) – 5 kilót híztam a három hetes kényszerpihenő végére. Mára már – a mozgásnak és az egészséges táplálkozásnak köszönhetően – két kiló le is ment.

A harmadik hét végén voltam a mesternél is, mivel a gerinctornát október vége óta nem tudtam csinálni, és féltem, hogy ha esetleg “lementek” a mély izmok, megint elferdült csípővel vagy elcsúszott csigolyákkal kezdem el a mozgást. A mester azt mondta, hogy a gerincem stabil, az izmaimból szinte alig vesztettem valamit, így teljes nyugalommal kezdhettem el a sportolást.

Január 8-án 800 méter úszással indultam és két naponta növeltem a távot 200 méterekkel. (minden másnap úsztam). A gyorsúszásnál a hasfalam mindig jelzett ha elfáradt és olyankor átváltottam hátúszásra és aztán váltogattam. Nem erőlködtem, csak szép lassan, nyugodtan csináltam. A köztes napokon pedig 20-40 perceket görgőztem.

Egy héttel később (két hete) kezdhettem el a futást. Csak annyit mondott a doki, hogy egyenletes terepen, leginkább futógépen fussak, ne menjek hegyre, kátyús aszfaltra. Én inkább a szabad levegőt és a sima aszfaltot választottam és nem is volt semmi probléma. Az első két alkalommal (3-4 km) nem volt túl élvezetes a futás, húzódott a műtét helye, de a harmadiktól kezdve tünetmentesen futottam mindig kényelmes tempóban. A múlt előtti hét végén már 10 km, csütörtökön 15 km-t, és most vasárnap pedig a Yours Trulyn Dunaharasztiban 20 km-t sikerült futnom és így a múlt hetem 73 km lett hat futásból.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Még egy hétig csak úgy futok ahogy jól esik, utána már nyomhatom is. Heti két úszás és a két görgőzés marad egyelőre, meglátjuk, hogy bírom erővel.

Kemény lesz a február, de szabadidőm, mint a tenger. Lefékeztem egy kicsit, nem sietek sehová, nem kapkodok, nincs beosztva minden percem ahogy eddig, teszem, amihez kedvem van, csinálom amit szeretek. Egyelőre klassz vagy 2016!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .