Bringatúra 2014 teljesítve! – Első rész

Az idei túraterv az volt, hogy vonattal lemegyünk Őriszentpéterre és onnan szépen, három nap alatt hazatekerünk. Az útvonal: Őriszentpéter-Keszthely-Balaton délipart-Velencei-tó délipart-Ercsi komp-Szigetújfalu-Szigethalom, a többieknek pedig még + Csepel.

Természetesen a pénteken csomagolt szendvicseket és a bringássisakot otthon felejtettem.

Szombat hajnalban szük 30 perc alatt tekertünk be Pinyóval és Andrissal Csepelről a délibe. Előre megvettük a jegyet, hogy ne érjen semmiféle meglepetés. A restiben vettem tartósszendvicseket. Furcsa volt a szigetkerülés után, hogy farnehéz a bringa, én kb. + 10-15 kilónyi cuccot vittem. Ahogy terveztük elsőnek érkeztünk, így üres bringásvagon várt minket.

6:30-kor el is indult a vonat, irány Őriszentpéter! Bobán át kellett szállni, mert az utolsó két kocsi ment csak tovább Zalaegerszegre, de ezt  csak az utolsó pillanatban tudtuk meg. Egerszegen nem fértünk fel a kis piros vonatra, ezért csatoltak hozzá még egy kocsit. Nagyon szép kis dimbes-dombos úton ment a vonat Őriszentpéterig. A vonaton jó hangulat volt, mindenkivel beszélgettünk. Volt egy srác, aki Őriszentpéter után stoppal ment végig Európán, Barcelonába igyekezett.

Őri

11:30 körül leszálltunk, pár fotó a kis állomáson aztán bringára fel! Ez a 110 km-es út várt ránk az első nap:

Elsőnap

Tudtam, hogy a Zalai dombság nekem kemény lesz. Az első 20 km-en ki is derült, amire számítottam. A légiót megjárt Pinyó és a gyakorlott bringatúrás Andris már az elején saját tempót nyomva elhúztak, de az elágazásoknál bevártak. Csesztregnél frissítettünk, és ott mondtam, hogy előre megyek, úgyis utolérnek. Hát nem így történt.

Szép kis forgalmatlan utakon tekertem a saját túratempómban. Tudtam, hogy végig emelkedők és lejtők váltakoznak majd és estére szépen el fogok fáradni, már ha sikerül egyáltalán beérni Keszthelyre sötétedésig.

Becsevölgyénél jártam, amikor már nagyon éhes voltam és az út szélén volt végre egy kis kocsma, de sajnos semmi kajájuk nem volt.

IMG_7212

Csak nasi volt a polcon, így három zacskó csipsz és három balatonszelet volt az ebédem. Muszáj volt ennem, helyismeret hiányában nem tudtam hol lesz még rendes kajálda. Az aszfalt rettenetesen nyomta a meleget.

57 km-nél a láncom egy váltásnál beesett a küllőkhöz és ledarálta öt küllőmet. Recsegett-ropogott minden. Innetől kezdve nyolcas lett a hátsó kerékben, amely az idő előrehaladtával folyamatosan romlott. A hátsó váltó folyamatosan recsegő hangokat adott, és már nem működött minden fokozat. A hátsó fék a nyolcas miatt folyamatosan fogott, ezért a hátsóféket  ki kellett kötnöm. Fasza! Még 260 km hátsó fék nélkül? Mi jöhet még?!

A többiek 7 órakor értek Keszthelyre, hívtak, és azt beszéltük meg, hogy keresnek egy kempinget, aztán én meg majd egyszercsak érkezem. 3 km-el a vége előtt megint bekapott a lánc, ezúttal elől. Az első váltó mozdíthatatlanul belelógott a hátsókerékbe, így kattogva, recsegve érkeztem meg. 8:20 körül volt, még világosban fel tudtam verni a sátrat. A zuhany megváltás volt, aztán indultunk a partra a kajasorra. Farkaséhes voltam. Ettünk, ittunk és lefekvéskor nem kellett ringatni bennünket.

Kiderült, hogy a Pinyó is defektet kapott az út végén és a felnin tette meg a táv végét. Így a reggel szereléssel kezdődött. Sikerült nekem is megjavítani az első váltót és egész jól rendbe tenni a verdát.

Szerelés2

Még egy hűtő csobbanás a kemping feszített tükrű medencéjében és tekertünk tovább a déli part felé.

indulandusz2

indulandusz

Folytatom.

1 thoughts on “Bringatúra 2014 teljesítve! – Első rész

  1. Visszajelzés: Senior pálya OB – Újra úton vagyok… | Szuflavéder blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .