Felkészülés a Senior OB-ra

Elkezdtem a 8 hetes felkészülést a Senior OB-ra. Két éve már – 25 év szünet után – újra versenyeztem atlétikapályán, de a tavalyi év a sérülések miatt ott teljesen kimaradt. Idén januárban nagy lelkesedéssel terveztem meg az idei versenyévet és természetesen terveztem pályaversenyt is, a kérdés az volt, hogy melyik távon. Mindegyikbe bele akartam kóstolni, a 800 métertől az 5000-ig.

Az OB június 25-én lesz és szerettem volna a 800-1500-5000 méteres távok közül kettőn is indulni, 800-5000, 800-1500, 1500-5000 m párosítások is megfordultak a fejemben, de mivel az összes táv szűk négy órán belül lesz és csak egy táv maradhatott, így végül az 1500 méter mellett döntöttem.

Már két éve is komolyan készültem, de akkor nem sikerült 5 perces időn belül futni két versenyen sem. Akkor Szlovákiában 5:01, a Senior OB-n pedig 5:02,55 sikerült. Úgy érzem a 21. században is tartozom magamnak egy 5 percen belüli idővel, így most ez a következő rövid távú terv.

IMG_1390

Megvan az új szöges is, szinte már “gepárdnak” éreztem magam az első edzéseken, de van még mit fejlődni. Lesz az OB-ig még pár utcai futóverseny is, ahol majd rövidebb távokon indulok.

Most szombaton Veszprémben voltam egy 6 km-es versenyen, ami érzésre sajnos nem sikerült jól, 4:05-ös lett az átlagiramot futottam a szintes pályán, és a végén félholtan estem be a célba. (a részletek itt láthatók) Nem élveztem a futást, de remélem ez is majd biztos a hasznomra válik.

A következő heteket tehát a “száguldásnak” szentelem.

cipő2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .