Futóedzés büntetővel

A kezdetek óta csinálom futás közben a váltogatásokat. Pl: 10 km futásban, 6 km bemelegítő után 10×200/200 (200 méter erős, majd 200 méter lassú futás váltogatva tízszer). Ez egy jó kis izmokat felrázó hétfői edzés a hétvégi hosszú futás után. Az utolsó 4 km miatt én ezt egy atlétika pályán szoktam csinálni. Azért hogy az egész ne csak unalmas körözgetés legyen, a futás első, bemelegítő részét Csepel utcáin csinálom és 6 km-re érek be a stadionba a rajtvonalhoz. És indulhat a játék.

A rajvonaltól indul az első gyors kétszáz, majd utána egy lassú. A lényeg, hogy a gyors kétszázak – még ha csak egy tizeddel is – de egyre gyorsabbak legyenek az előzőnél. Ha mondjuk a harmadikra lassabbat futok a másodiknál, akkor már csak egy utolsó lehetőségem van arra, hogy az aznapi legjobbnál (ebben a példában a másodiknál) jobb időt fussak, mert ha nem, akkor jön a büntetés: nem folytathatom az edzést! Le kell vonulnom azonnal a pályáról.

Egyszer fordult még csak elő, hogy a 6. után abbahagytam. Az elsőt persze még csak lendületesen szoktam kezdeni és minden következőre csak egy kis lapáttal teszek rá. Meg lehet futni már az elsőt is gyorsan, de úgy, a jó teljesítés persze sokkal nehezebb.

Egyszer sikerült 4,3 másodpercen belül futni a 10 db-ot, tehát 42 mp-cel kezdtem és 37:7 volt a tizedik. Vajon egy profi megcsinálja egy másodpercen belül? Szerintem nem, de 2 mp simán hozható ha sokat gyakorolja az ember.

Ha nincs a közelben pálya, tökéletes a 8 db 25 méterenként lerakott villanyoszlop is. A lényeg a játék 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .