Gerinckezelés 1-3.

Április 28-án voltam az első gerinckezelésen. Ahogy már írtam a sportkórház doktornője ajánlotta a terapeutát, akit azonnal fel is kerestem. Azzal kezdte, hogy csak úgy érdemes elkezdeni ezt a terápiát ha egy időre teljesen le tudok mondani a mozgásról és mindent úgy csinálok ahogy kéri, különben semmi értelme. Természetesen szó nélkül igent mondtam. Sportolni akarok, de ehhez előbb rendbe kell tenni a dolgokat.

Az első kezelésen hasra fektetett és elmondta, hogy a jobb lábam kb. 2,5 centivel rövidebbnek tűnik a másiknál, majd hanyadt fektetett és mutatta, hogy ez a csípőm miatt van, mivel az is aszimmetrikus. A jobb oldal szintén kb. 2,5 centivel feljebb van. Hát ezzel kezdtük. (ezt a kórházban miért nem nézték vajon?) Masszírozott, nyomkodott, mozgatott. Rengeteg pontot megnyomott, és bizony voltak fájdalmasabbak is. A végén elkezdett folyni az orrom, és egy kis “lebegő” érzésem volt. A végére mindkét lábam egyforma „hosszú” lett, és a csípőm is szintben volt.  Mondta, hogy elkezdődött egy méregtelenítő folyamat a szervezetemben, ezért a szokásosnál is több folyadékot igyak. Egy pohár víz volt a jutalmam a végén.

Már az első éjszaka kicsit jobban éreztem magam. Nem ébredtem meg a forgolódásoknál a tompa fájdalmakra.

A második kezelésen kicsit más fogások voltak, mint az előzőn, de ezután nem lettem jobban. “Szédszedem a csigolyákat”, “hátizmok, gerinc mélyizmok ellazítása” hangzottak el. Próbáltam követni, kevés sikerrel. Ezután 1-2 nappal azt vettem észre, hogy sokat ropogott a gerincem, amit meg is említettem neki a harmadik kezelésen most pénteken reggel. Azt mondta, hogy ez a lehető legjobb hír amivel érkezhettem. Újra jöttek a nyomkodások, mozgatások és megint valahogy másképp, mint az előző alkalmakkor. Felfigyeltem menet közben arra, hogy nagyon elégedetten tette a dolgát. A megpihent izmaim tökéletesen ellazultak és – a csípő után – most minden csigolya is a helyére került. Mondta is, hogy szerencsés vagyok a laza izomzatom miatt.

Ezen a kezelésen már volt egy speciális statikus erősítőgyakorlat is. Valami lábszétfeszítés féle 3×1 percig 10 mp pihenővel. Állítólag ez az egyetlen gyakorlat erősíti azt a mélyizmot, amire most gyúrtunk. Szólt is, hogy durva izomlázam lesz. Mivel minden a helyén van ezért azt mondta, hogy elkezdhetjük az erősítést. Úszhatok háton amennyit csak akarok, de más úszásnem nem jöhet szóba. Kerékpározhatok is ha nem érzem a kisugárzó érzést vagy egyéb kellemetlenséget. A futás és a kertészkedés egyelőre még felejtős.

Estére le akart szakadni a derekam. Olyan izomlázam lett a fenekemben és felette kicsit, hogy elmondani nem bírom.

Egyébként a kezdetek óta beszélgetünk arról is, hogy a futás mellett mit hogyan csinálok. Nyomozunk, keressük a pontos okokat, hiszen mindent nem lehet csak a futásra kenni. Az ágyam tökéletesen kemény. A kocsi ülése viszont túl süppedős és ott most gerinctámaszt használok. Az ülőmunkához pedig felfújhatós instabil párnát, hogy a gerinc tehermentes legyen.

párna

Sniccerrel járok a Tescoba vásárolni, mivel a hatos pakk ásványvizet nem emelhetem meg. Csak másfél kilót emelhetek max, így vadászom az egyes palackokat. Izgis játék ez is 🙂

Egyelőre ennyi.

14 thoughts on “Gerinckezelés 1-3.

 1. Üdv! Megkérdezhetem, hogy hol, melyik orvoshoz jársz? Hasonló problémám van nekem is, kb. 1,5-2 centivel rövidebb a bal lábam a jobbnál. Egy orvossal már megnézettem egyszer, de ő semmi érdemlegeset nem tudott mondani rá, csak annyit, hogy használjak sarokemelőt a cipőmben, ami sajnos fabatkát sem ér.
  Másrészt még azt megkérdezném, hogy ez fizetős kezelés-e, és amennyiben igen, körülbelül milyen összeggel számoljak?

  Köszönöm a választ!

  Üdv,

  Tamás

 2. Szia,
  A doktornő és a terapeuta nevét elküldenéd nekem is légyszi?
  Köszönöm!
  Anna

 3. Visszajelzés: Gerinckezelés 6-8. | Szuflavéder blogja

 4. Visszajelzés: Az utolsó gerinckezelés | Szuflavéder blogja

 5. Szia ,
  nekem is küldd el kérlek az orvos elérhetőségét.
  Köszönöm előre is
  Üdv
  Dénes

 6. Szia!

  Kérlek küld meg a gerinc terapeuta elérhetőségét.
  Köszönöm.

  László

 7. Szia!

  Elküldenéd emailben nekem is a terapeuta elérhetőségét?
  Köszönöm szépen

  Andrea

 8. Szia,

  Megtennéd, hogy elküldöd a Doktornő és a Terapeuta elérhetőségeit?

  Előre is nagyon hálás vagyok érte és nagyon köszönöm.

  Üdv.

  Péter

 9. Visszajelzés: Étrend, törzs, futóedző | Szuflavéder blogja

 10. Szia!
  A doktornő és a terapeuta nevét el tudnád küldeni? Köszünöm:Péter

 11. Kedves Szuflavéder!
  Köszönjük a beszámolót. Kérem küldd el nekem is a Doktornő nevét.
  Köszönettel: Géza

 12. Szia !

  Nekem 1 éve tartó váll problémám van egy sport kerékpáros esést követően amivel a reumatológusok nem tudnak mit kezdeni. Ezért én is elkérném a Shiatsu gyógyász elérhetőségét. Illetve ha meg tudnád írni hogy neked nagyságrendileg milyen összegbe került a kezelés, csak azért hogy mivel kalkuláljak.

  üdv.: Edvárd

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .