Miklósi futónap 2018

A múlt hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg a miklósi futónapot. Az önkormányzat idén is gazdag befutócsomaggal és díjakkal várta a futókat. A félmaratonisták helyezettjei tévével, illetve kerékpárral térhettek haza, de a 8 km dobogósai is szép csomaggal térhettek haza:

A héten elég sokáig éreztem még a Vivicitta félmaraton miatti fáradságot, csütörtökön nem is tudtam rendesen megcsinálni a résztávos edzést, de a verseny napjára nagyjából rendben voltam, leszámítva egy kis másnaposságot. Számítva ezekre a 8 km-es távra neveztem.

A melegítés rendben volt, a lábaim klasszul kilazultak. Együtt indult a félmaraton és a 8 kilométeresek mezőnye. 8 kilométeren indult Kedves Roli is, így az első hely sorsa már eldőlt. A rajtot követően elég sokan bekezdtek, nekem nagyjából sikerült a tervezett tempónak megfelelően futni, az első kilométer 3:56 volt és kb. a 10. helyen futottam. Azt viszont nem tudtam, hogy közülük hányan futnak félmaratont és ki fut 8 km-t.

A két kilométeres részidőm 7:57 volt, és elég magas volt a pulzusom. Itt néztem utoljára órát. A verseny előtt voltak olyan tervek, hogy 4 perces iramot menjek, de valahogy ez menet közben nem érdekelt már. Vártam a fordítót, hogy lássam felférhetek-e a dobogóra. Roli futott szembe először, aztán egy gyors lábú hölgy következett, majd egy fiatal 18 év körüli srác fordult pár méterrel előttem. A pályarajz így nézett ki:

Rajta már láttam, hogy a végét járja. Amikor beértem mindig gyorsított, aztán szépen visszalassult. Ezt öt alkalommal csinálta meg, aztán lemaradt. A fordító után jött szembe a mezőny, nagyon sokan drukkoltak, biztattak, ami nagyon jól esett, erőt adott, de nem voltam elég motivált, hogy maxra nyomjam.

Láttam László Csabát is, aki szintén négy perces iramot tervezett, de fordulónál már volt kb 50 méter előnyöm vele szemben. 5 km körül már biztosan láttam, hogy a dobogón vagyok, már az is látszott, hogy a második hely is meglesz, anélkül, hogy nagyon meg kéne halnom.

Az utolsó másfél kilométeren belefutottunk a 3,5 kilométeresek futamába. Elég sűrűn volt a mezőny, sajnos folyamatosan kerülgetni kellett a sporttársakat. A pulzusom öttel csökkent a végére. A futás részletei itt láthatók, az eredménylista pedig itt.

A befutás után hazaugrottam zuhanyozni és jöttem vissza az eredményhirdetésre.

1 thoughts on “Miklósi futónap 2018

  1. Gratulálok az eredményedhez, de legközelebb egy kicsit több képet a csajokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .