Senior Fedettpályás OB 3000 méter – A VB kapujában

Egy könnyű héten vagyok túl. Szombatig elsősorban a regenerálódáson volt a hangsúly. Kedd este a ráckevei gyógyfürdőben lazultam és csütörtökön Feri bácsi gyúrt le. Elég sok kis összeugrott izomcsomót kellett kimasszíroznia. Nagyon frissnek éreztem utána magam. Pihenten érkeztem a mai, szombati senior fedettpályás OB 3000 méteres versenyére.

Ez a verseny a VB felkészülés egyik fontos állomása volt.  Kiváncsi voltam, hogy mit tudok kisajtolni magamból, ha végre maxra futom ezt a távot. A terv a 11:15 volt, tehát a 3:45-ös iram. Mivel hétről-hétre erősebbnek érzem magam, úgy éreztem, hogy ez biztos menni fog.

A nagy vihar érkezését pont a délutáni órákra jósolták, és mivel tudtam, hogy kint fogok melegíteni, ezért két váltás futószerkót vittem. 45 perccel a rajt előtt kezdtünk melegíteni. Eső még nem volt, csak viharos szél 14 óra után. A bemelegítő 3 km-en szokás szerint merev voltam, de a gimnasztika és a négy kint végzett fokozó futás feldobtak, és szépen kilazultam.

Bent folytattam még egy kis nyújtással és a szögesben futottam még 6-8 db fokozót. Aztán megszólalt a hangszóró és hívtak minket a rajthoz. A szöges fűzőjét triplára kötöttem. 25 éve nem versenyeztem szögesben és fedettpályán még soha, tehát az egyéni csúcs biztos volt. 😉 Kissé feszülten álltam a rajthoz, izgultam. (elől jobbról a második, piros gatyában)

DSCN1097

15 kör várt ránk. Eldördült a startpisztoly és következett a helyezkedés. 15-en rajtoltunk a szűk pályán. Igyekeztem az első kanyart meglökni, hogy a pálya belső részére kerülhessek. 5-6. helyre álltam be és az első kör végén már a 4. helyen voltam. Nagyon jól mentem, a lábaim tökéletesen bemelegedve, nem is éreztem, hogy futok. Vigyáznom kellett, mert magamhoz képest gyors voltam, és benne volt, hogy elfutom az elejét.

DSCN1105

Az első ezer méternél a harmadik helyen futottam (3:37). Féltem az idő láttán, hogy ezt az iramot nem fogom végigbírni. A kétezer méter 7:19 volt. Élveztem a futást. A 13. körben kezdtek elnehezedni a lábaim, de nem lassultam. Nem érzékeltem a külvilágot, nem néztem hátra, nem tudtam vannak-e a nyomomban. Az utolsó kétszázon még minden erőmet összeszedtem és végül harmadiknak futottam be 11:00,89-el. (februárban 11:40-et futottam edzésen)

Kata lányom rögzítette a befutómat:

Nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült, és ez a nap megint nagyon sok erőt adott a továbbiakhoz, a VB tervek megvalósításához. A végén kiderült, hogy a korosztályomat megnyertem, így még dobogóra is állhattam. (A korosztály legjobbjai nem voltak itt, ők ennél az időnél két perccel jobbat is tudnak)

DSCN1121

Ebben a hónapban egyébként három bókot is kaptam. A feleségemtől kettőt és Feri bácsitól egyet:

„Onnan látszik, hogy fogysz, hogy ráncosodsz”; „Azért látszik a hasizmod, mert eltűnt róla a zsír” ; „Egész jó lett a mozgásod”

Kitalálható melyiket ki mondta 😉

7 thoughts on “Senior Fedettpályás OB 3000 méter – A VB kapujában

 1. Gratulálok, jó kis tempó! 🙂 Mi kell ahhoz, hogy valaki indulhasson az OB-n, vagy más pályaversenyen? sportorvosi, klubtagság, ilyesmi?

 2. rrroka: köszönöm! A kékkönyvet kérték a nevezéskor. Ez csak annyi, hogy tagja legyél egy egyesületnek és legyen versenyengedélyed. Sportorvosim ugyan volt, de nem szükséges. Aláíratják, hogy saját felelősségre indulsz. Csak ennyi 🙂
  Jó érzés volt szögest húzni, bár nem könnyű a beszoktatás 😉

 3. Aha. Te melyik egyesületben vagy? Elgondolkodtattál, hogy el kéne menni egyszer egy ilyen pályaversenyre, feleleveníteni a régi szép időket… Kölcsönadod a szögesed? 😀

 4. Csepeli DAC-hoz igazoltam. Jó bulik ezek is és nekem uazt a versenyélményt adta, mint bármelyik korábbi. Lesz még Senior OB 10 ezren országúton és 400-as rekortánon is. Érdemes figyelni a szamosz.hu-t vagy a MASZ oldalát. 🙂

 5. Visszajelzés: Senior pálya OB – Újra úton vagyok… | Szuflavéder blogja

 6. Visszajelzés: Senior Fedettpályás Atlétikai OB – dráma 3000 méteren | Szuflavéder blogja

 7. Kedves Károly!
  Ezúton gratulálok a visszatérésedhez, és a szépen felépített eredményedhez az OB-n. Olvastam hozzászólásodban, hogy lesz 10.000 m -es Senior OB. Szerinted hova teszik fel a netre a megrendezés időpontját, és a részleteket? – Persze, ha lesz…

  Köszönöm válaszodat.
  Tisztelettel: Harsányi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .