Senior mezei OB – Rossz érzésekkel…

A senior mezei VB utáni hétvégére már régebben beírtam a versenynaptáramba a senior mezei OB-t. Tudtam, hogy a vasárnapi félmaraton után legalább 3-4 nap kell majd a regenerációhoz. Szerdán futottam egy 8 km-t, aztán a pályán a gimnasztika után pedig szögesben százaltam. A csütörtöki 10×200-on még mindig ólomlábaim voltak és erős fáradtság érzésem volt. De a szombati OB-n akartam bizonyítani magamnak a csúfosan megélt mezei VB miatt. Az étrendem már „romokban” volt, azt ettem amit akartam, szar is volt a közérzetem, valahogy nem voltam jól egész héten.

Az mezei OB esemény facebook oldalán azt az információt kaptam, hogy nyugodtan indulhatok szögesben a versenyen, a pálya alkalmas rá. Sokat futottam benne, miért is ne? De a másfél kilométeres pálya (négy körös verseny) tényleg alkalmas arra, hogy szögesben fussak?

Képernyőfotó 2014-04-06 - 20.13.09

Nem volt az, nagyon nem! A képen látszik a körönkénti első és az utolsó 100 méter:

IMG_6823

Egyáltalán nem hívnám mezei futásnak ezt a versenyt. A rajt után 200 méterrel a 10 méteres aszfaltos rész odafelé le volt fedve gumiszőnyeggel, de visszafelé nem, itt meghaltam volna szögesben, sőt könnyen le is sérülhettem volna. A rajt után 300 méterrel ez a 3-400 méteres pályaszakasz várt minket:

IMG_6820

Ez mezei futás? Igaz lehetett volna a fák mellett a 20 centis fűben is futni 🙂 Egyébként ott jobb oldalon a patak túlsó partján jöttünk visszafelé.

Az út végén a fordító egy dupla fahíd volt (szögesben ki fut át rajtai?):

IMG_6821

Visszafelé a kemény föld tökéletes volt, de szögesben itt is simán sérülés lehetett volna a vége. És a patak végén ismét egy kb. 10 méteres hídon átfutva zártuk a kört:

IMG_6822Hittem benne, hogy jól fogok futni magamhoz képest és a 4 perces iramban is biztos voltam. A bemelegítésnél kezemben a telefonnal egy baromi nagyot estem, mindkét csuklóm fájt és a telefonom üvege megrepedt (fontos hívást vártam), a jobb térdem kicsit megütődött.

IMG_6824A térdfájás nem zavart már futás közben és végül ezdőcipőben futottam. A rajt után jól voltam, az izmok rendben voltak, és nem éreztem fáradtságot. Senkivel sem foglalkoztam, nem mentem senkivel, azt sem tudtam, hogy ki van a korosztályomban, csak egy jó időt akartam futni. Óvatosan kezdve 3:56-os volt az első ezer, de valahogy a mezőny végén éreztem magam, nem is mertem hátra nézni. Aztán éreztem, hogy nem visz a lábam és erőm sincs. Vajon ez még mindig a VB fáradsága, vagy csak nem figyeltem oda egész héten a kajálásra? Inkább az előbbire gondolok, de majd meglátjuk.

Sajnos nem is igazán tudok mesélni róla, 25:38 -at mentem 6 km-en, talán nem is kellett volna eljönnöm. Nem is érdemeltem meg a második helyért járó érmet. Jó lenne ha népesebb lenne a senior mezőny.

IMG_6825

Volt egy 500 forintos lángos utalvány a befutó zacskóban. Sajnos ez a sajtos-tejfölösre (450Ft) nem volt beszámolható, és csak a különlegesek közül lehetett választani. +420 forintért vettem lecsósat, de otthon amikor kibontottam majdnem hánytam a szagától, végül a kutyáim ették meg:

IMG_6846

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .