Senior OB 1500 méter

Nagyon örültem, hogy egy hónappal előbbre hozták a senior OB időpontját egy forró júliusi napról egy június végi időpontra. Gondoltam nem lesz az a forróság, lehet majd jó időt futni. Hát ez nem jött be, 36 fok volt árnyékban.

Egy egészséges izgalom volt bennem amikor megérkeztünk lányaimmal az Ikarus pályára. Lejelentkeztem, felvettem a rajtszámot és végignéztem az 1500 méteres rajtlistát, amely elég hosszú volt. Viszont nagy megdöbbenésemre csak ketten neveztünk az M45-ös korcsoportban. Sebaj, gondoltam csak lesz valaki akivel lehet majd futni.

Feri bácsi csütörtökön még legyúrt, és végre teljesen pihent voltam, nagyon lazák voltak a lábaim. A melegítésem is tökéletesen sikerült. A taktika egyszerű volt: három db 76-os körrel szétfutom az agyamat, aztán egy kurva nagyot hajrázok. Egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy a meleg ebbe beleszólhat.

DSC_9647

A rajtot követően sikerült az 5. helyen a belső pályára helyezkednem, de hamar éreztem, hogy lassú lesz ez a tempó és 300 méter után már a harmadik helyen voltam. Az első két helyen futó kollégák jócskán 4:30-con belüli tudnak (M35), így ők hamar elfutottak. Teljesen egyedül maradtam, nem lihegett senki a nyakamban, előttem meg légüres tér volt.

DSC_9664

A 400 méter részideje 76 mp volt, ahogy annak lennie kellett. Nagy kérdés volt a következő kör, amit picit gyorsabbnak éreztem, de végül sokkal lassabb lett: 80 mp. Ott pörögtem a maxon, de nem ment gyorsabban. Olyan érzésem volt a melegtől, mintha el lennék kábulva. 600 méterrel a vége előtt már égett a légcsövem, minden levegővételnél mintha lángszóróval égetnék, nem is néztem meg az ezer méter részidejét.

DSC_9676

82 mp volt a harmadik kör, mindegy most már csak érjek végre be. Megpróbáltam ritmust váltani a hosszú egyenesben, de szerintem nem sikerült, aztán a gyötrelmes kanyar után a célegyenesben próbáltam még valami hajrá félét. Nagy megkönnyebbülés volt célba érni, 5:01 lett az időm.

DSC_9681

Nem éreztem csalódottságot, az időtervemet sikerült már teljesíteni és ezen a napon ennyit sikerült kipréselni magamból az adott körülmények között. Ez van, ez ma ennyi volt.

DSC_9693

Élvezetes, izgalmas 8 héten vagyok túl, minden szabadidőmet ennek rendeltem alá és minden percét élveztem. Ez idő alatt eléggé elhanyagoltam a veteményes és gyümölcsös kertemet, így most lesz mit bepótolnom. Elmegyek egy kis szabadságra, legalábbis az atlétika pályának egy időre búcsút intek. Sok kerékpározás, hegyi terepfutás, és egy kis úszás következik és persze zabálni fogok mindent ami jól esik. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .