Százhalombatta-Tököl-Szigetszentmiklós barátságfutás

Simsik Zoltán vezetésével évek óta pezseg a futóélet Szigetszentmiklóson. A BSI futónagykövet aktivitásának és kitartásának köszönhetően már több mint százan csatlakoztak a Szigetszentmiklósi futóklubhoz és vesznek részt rendszeresen edzéseken és közös futásokon.

Simsik Zoli előtt nincsenek korlátok, ugyanis már a környező városok futóklubjaival is kapcsolatba lépett és folyamatosan szerveződnek úgy nevezett barátságfutások. Már régóta szoros kapcsolatot ápolnak dunaharaszti és a tököli futókkal és nemrég átfutottak – a komppal átkelve – Százhalombattára és a két város futóinak barátságát szimbolizálva stafétabotot adtak át az ottani futóklub vezetőjének.

A Százhalombattaiak – a baráti kapcsolatot ápolva – a mai napon visszafutottak Szigetszentmiklósra és a stafétabot visszakerült a Miklósiakhoz. Az esemény rendkívül színesre sikeredett. A tököli kompnál kb. 12 fős miklósi és tököli csapat várta a battai futókat.

IMG_1186A futni érkezők két esemény közül választhattak. A csapat egyik fele a tököli börtönt futotta körbe, a másik fele pedig Szigetszentmiklósra futott (kb 10 km), ahol egy 5 km-es városnéző futás keretében Zoli idegenvezetésével megnézték Szigetszentmiklós nevezetességeit.

IMG_1213

A városnéző futás érintette Miklós legszebb részeit, a városházát, a Duna parti tanösvényt és természetesen a Kéktót is.

IMG_1221 IMG_1223

A futás után Zoli házi finomságokkal frissítette a résztvevőket, majd átvette a mezitlábas battai futótól Ibn Rashya-tól – aki télen-nyáron csak mezitláb fut – a stafétabotot. Így nézett ki a talpa a futás végén:

IMG_1195 Zoli ezután – jó házigazdaként – visszakísérte a battaiakat a komphoz.

Én ritkán megyek ilyen futásokra, de nagyon jól éreztem magam és készítettem is pár fotót, amit ide kattintva lehet megnézni és egy öt perces kis videóanyagot is, íme:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .