Úszóedzőt fogadtam

Kedden már egy igazi úszóedző tervei alapján edzettem. Bár már 15-ször úsztam idén saját terv alapján, de csak most, az első közös munkánk után volt komoly izomlázam. A táv ugyanúgy 3000 méter volt, de tele volt stílusgyakorlatokkal. Így sokkal jobban elfáradtam, mint ahogy szoktam. Ugyanakkor annyira feldobott ez a kedd hajnali edzés, hogy szerdán a könnyű futónapomon – mivel nem fájt a derekam – jóleső résztávot terveztem be a SYMA csarnokban. Egy éve volt itt a fedettpályás senior OB, ahol 3000 méteren indultam.  Akkor a félmaratonra készülve 11 percet futottam, de idén felkészületlenül nem állok rajthoz. A tavalyi befutó után:

DSCN1118

Hiányzik a résztáv, és most nosztalgiáztam egy kicsit. Meg aztán egy hét múlva be is zár a csarnok, nem biztos, hogy sok lehetőségem lesz még itt futni.

Alapos bemelegítés után futottam 2×2000 métert és meg is lepődtem, hogy 8 perc körülre sikerült mindkettő. 5-6 hónap után nagyon örültem most ennek. De aztán csütörtök hajnalban a medencében vártak az újabb kihívások. Stílus és résztáv ismét, csak más jellegű. Imádtam, jól ment. Természetesen az úszóstílusommal vannak bajok. Az edzőnő hosszan vesézte, hogy nem nyújtom ki eléggé a karomat és túl korán is veszem ki a vízből. 20 centiméterrel nagyobbat is húzatnék vele. Szóval a “szadizásom” folytatódik. Ez a hónap biztosan így telik majd.

A múlt héten meg kellett fogalmaznom az edzőnek, hogy mit várok ettől az egésztől. Én a hát és hasizom megerősítését mondtam és még azt, hogy szeretnék 2000 méteren 35 percen belülre kerülni. Ez alapján készült az edzéstervem.

Csütörtökön a sportkórházban elkezdik vizsgálni a gerincemet, ha negatív akkor a futást hónap végéig fokozatosan visszaépítem. Erős állóképességi hónapnak néz ki a március.

Ez volt a keddi edzés:

400m gyors-hát bemelegítés

4x 200 m technika 1. egy karos gyors 2. csúsztatás 3.kivárásos 4. gyors tempószámra figyelve

100m átvezető majd 3x200m gyors erősen 20s pihenő

600m gyors 80%-on

400m 50m gyors 5-ös levegő  és  50m hát váltva

100m levezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .