Vivicitta 30 éve és most

Én ott voltam 1986-ban április 5-én az elsőn, és majdnem mindegyiken, de idén sajnos nem indulhatok. Az 1986-os edzésnaplómat kifotóztam, akkor így sikerült:

IMG_8758

Imádtam mindig, még akkor is ha sokszor szarul ment, vagy ha csak a szurkolás sikerült szarul. A hangulat mindig tökéletes, de megdöbbentő mennyi engedélyt kell beszereznie a BSI-nek egy ilyen nagyszabású versenyre. Ezek bizony millió forintok, íme a lista: (A spartathlon mini szervezői most jól figyeljenek mivel kell majd kalkulálniuk):

Fővárosi Önkormányzat területfoglalási engedély: 14 Ft / m2/nap
BKK Közútkezelői engedély (nem vagyok biztos benne de kb: 3 Ft /m2/ óra)
BKK Tömegközlekedési divízió (forgalomirányítás, felügyelet, járatterelés)
BKK Közúti Szolgáltatási Igazgatóság (Forgalomtechnika, táblák, terelőelemek)
BRFK (rendőri biztosítás)
BKK behajtási engedélyFővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Főosztály, zöldterületgazdálkodás, FŐKERT

Egyéb speciális engedélyek:

Közterületi engedélyek, ha kerületi kezelésű utat, területet vesznek igénybe. Ilyen pl: a hangengedély

ÁNTSZ

ARTISJUS (zenei jogdíj)

Nem szeretem olvasni ha azt írják egy futóversenyről, hogy drága rá a nevezés. Nem drága ez sem, hiszen idén ismét rekordlétszám lesz. +25.000 fő! 1986-ban talán 2000-en ha indultunk.

Hajrá mindenkinek!

1 thoughts on “Vivicitta 30 éve és most

  1. Kinek a pap, kinek a papné: sokszor olvasok polemizálást arról, hogy mennyivel hangulatosabb egy kislétszámú eldugott verseny. Ez biztos így van, megvan annak is a varázsa, de azok mellett én bizony szeretem a nagylétszámú budapesti versenyeket is, hozzá a körítést, a dobszókat stb-t, a sok csinos csajt, akik egy szál semmiben futnak előttem-mellettem-mögöttem, azt, hogy Pesten futhatok illusztris épületek, helyszínek között stb. Tegnap is ott voltam a 10km-en, és amellett, hogy kifutottam magam, nagyon jól éreztem magam. És az aranykártyás nevezési díjat sem sajnálom, mert azzal is teljesen egyetértek, hogy őrületes szervezést igényel, rengeteg adminisztrációval és költséggel, emberek mozgatásával és így tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .