1. Kis-Duna Maraton

Április 10-én vasárnap Ráckevén kerül megrendezésre az első Kis-Duna Maraton. Az “első bálozó” szervező csapat nagy izgalommal és lelkesedéssel készül a sokunk által nagyon várt eseményre. A maratoni táv mellett természetesen lehet 10 és 21 km-en is indulni. Már kb. 250-en neveztek is mindhárom távra, így már csak 150 hely szabad, mivel összesen 400 nevezést fogadnak a rendezők.

A verseny non-profit rendezvény, amelyről a szervezők a honlapjukon – rendkívül szimpatikusan – így írnak:

Szerettünk volna egy olyan versenyt, ahová mi is szívesen elmennénk. Ahol az első helyen a futó áll, akárhányadikként is ér be a célba. Ahol jó házigazdaként tudjuk fogadni a messzebbről érkező régi és leendő barátainkat.

A verseny első három kilométere Ráckeve belvárosában halad rendőri biztosítással, a pálya többi része pedig a Kis-Duna partján az üdülő övezetben lesz, igazi csemege.

palyarajzAz útvonal 80 százaléka aszfaltos út, 20 százaléka tömör, kavicsos, jól futható földút.

rackeve_becsi_koz rackeve_skaricza_mate_setany A maratonisták fordítója a Csepel-sziget déli csúcsánál lesz közvetlen a tassi zsilip alatt:

IMG_7157

szigetcsucs

Ez lenne az a maraton, amin azért indulnék el, hogy élvezzem a tájat, de most „sajnos” ez még korai, így csak a 10 km-re neveztem.

Valamelyik nap sétáltam két órát a pályán a Duna mindkét oldalán a híd környékén. Gyönyörű így télen is. A rajt és a cél a sziget oldalán lesz, ott ahol a piac szokott lenni:

rajt_cel

A szervezők az ovisokra és az iskolásokra is gondoltak, így a hosszútávok rajtja után indul a hagyományos tavaszi Nyuszifutás 1,2 és 2,4 kilométeren.

Ez az a verseny, amelynek a honlapját ha végigböngészem egyszerűen menni akarok. A kiírás itt olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .