Felmérések több távon

Áprilisra néhány felhozó versenyt, felmérőt, résztávot és május 1-re a Komárom-Komárno-ra egy 40 perces 10 km-t terveztem. Ezután pedig csak a pályaversenyekre 800-1500 méterre terveztem majd koncentrálni. Cél pedig a júliusi senior OB!

A múltkori úszófelmérő mellett – azzal egyidőben – a futásban is próbára tettem magam. Kiváncsi voltam, hogy mit tudok felkészületlenül a klasszikus távokon.

5000 m
Március végén lementem Kecskemétre egy utcai futóversenyre, ahol tavaly is futottam amikor a senior VB-re készültem. Akkor 19:38 volt az időm. Jó volt a hátam, kicsit rozsdásan indult a melegítés, de a rajtra tünetmentes volt a gerincem. Az első km után már nagy űr volt körülöttem és végig egyedül mentem. Teljesen kifutottam magam 20:45 volt az 5 km-es időm, aminek nagyon örültem. Klassz érzésekkel indultam neki az áprilisnak.

brutyi

10.000 m
Egy héttel későbbre – verseny híján – egy otthoni 10 km-es felmérőt terveztem. Szombaton be is melegítettem, de nem volt jó a hátam, nem mozogtak jól a lábaim. 2 km után leálltam (8:40 volt a részidő). Olyan érzések voltak a lábaimban és a csípőmben, mint amikor a fogaskerekek közé kereszbe egy vasrudat benyomnak és megáll a gépezet. Másnap megismételtem a dolgot. Kicsit jobb volt a helyzet.

10 fok volt, kisgatyában, pólóban indultam, és végre jól éreztem magam. 21:40 volt az 5 km-es részidő. Felhős napos idő váltakozott és nagy szél volt, ami azért eléggé zavaró volt. 6-7 km után ronda fekete felhők és viharos szél érkezett, majd havas eső. A hőmérséklet pillanatok alatt 5-6 fokkal csökkent. A combjaim vérvörösre színeződtek, fáztam.

Az utolsó két km-en nagyon fáztam és teljesen le is merevedtem. Innentől túélésbe ment át a dolog. Az utolsó 500 méteren már letértem a pályáról és hazafelé futottam tovább.

Képernyőfotó 2015-04-12 - 12.44.52

44:40 volt a 10 km vége. Azonnali forró fürdőt vettem és élveztem a szép, lassú kiolvadást. Úgy érzem 42:30-at tudok most 10 km-en ha ideális minden. Aznap ennyi ment.

Félmaraton és az orvosi kontroll
Tegnap Bajára mentem a Kikelet félmaratonra. Erős volt a hetem, közel 80 km volt tervezve, edzésből futva ezt a félmaratoni versenyt. Szerdán sikerült végre az orvosommal találkozni, aki a nem múló tünetek miatt a kezelések leállítása mellett döntött és MRI vizsgálatra küldött. Fasza, mégis gerinc eredetű a probléma. Június 5-re kaptam időpontot, amibe nem törődtem bele és titkosszolgálati módszereket alkalmazva április 19-re már szereztem is egy közelebbi időpontot.

Nagyon szar volt a bemelegítés, nem mozogtak a lábaim. Sem a nyújtás, sem a százak nem lazítottak ki. Kedvtelenül, rossz érzésekkel álltam oda a rajthoz. Aznap a szokatlan 23 fok volt a legjobb barátom. Már a rajt utáni első pár száz méter sem esett jól, de azt gondoltam, hogy ha 5 perces iramban is, de végigcsinálom, hogy legyen idén végre egy 20 km feletti teljesítésem.

Az órámon folyamatosan néztem, hogy az átlagiramom a 4:30-ról az 5:15-ös irányába haladt. Az 5 km es időm már 23:49 volt. Itt is azt éreztem, hogy a csontvázak olajozatlanul, a vasrúddal átszúrtan kínlódnak, nem ment. 9 km-nél álltam ki végleg 47 perc körül. Gyors zuhanyzás után azonnal hazaindultam. Most sem ettem a bajai halászléből.

Képernyőfotó 2015-04-12 - 12.33.36

Nem tudom mi lesz ennek a vége, de most nagyon el vagyok keseredve. Meglátjuk mit mutat az MRI.

1 thought on “Felmérések több távon

  1. Visszajelzés: iRun Prémiumkupa 5000 méteres utcai verseny | Szuflavéder blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .