Miklósi Futónap – 8 km

A fedett pályás OB után újra alapozásba kezdtem. Továbbra is középtávokra készülök, sok-sok tervvel az idei évre. Nagyon élvezem ezt a „száguldást”, és még szeretnék sokat gyorsulni. Klassz dolog újra élni a régi, serdülő és ifjúsági pályaversenyzős élményeket.

Áprilisra edzőversenyként három utcai futóverseny is bekerült az edzéstervbe: Miklósi futónap 8 km, Vivicitta 10 km és Komárom-Komárno 10 km.

Most vasárnap negyedik alkalommal rendezték meg a Miklósi futónapot, amelyre edzésmunkából, – nem pihenten – érkeztem. Nem is volt különösebb izgalom bennem, egy jó erős tempót szerettem volna futni. A testsúlyom teljesen rendben volt, a sok-sok ismerőssel pacsiztunk a rajt előtt, aztán kilőttek bennünket.

Nem volt tervem, de az elvégzett edzésmunkából lehetett sejteni, hogy 4-4:10 közötti iramot fogok tudni majd menni, és ennek megfelelően is kezdtem.

Az első kilométeren elvitt a lendület, de a másodikon már beálltam az utazótempóra, ami kicsivel 4 percen belül volt. (2 km 7:53)

A lábam teljesen rendben volt, de a levegőt kapkodnom kellett. Nem tapadtam senkire, velem sem jött senki. Mivel idén még nem futottam ilyen tempót ezért szokatlan is volt a lábaimnak, de azért nem volt gond, vittek szépen kb. egyenletes tempóban.

A fordítónál a negyedik helyen voltam, 150 méterre a második és kb. 100 méterre a harmadik helyen futós sráctól, akik itt már lassultak és látszott, hogy ha nagyon lassan is de közeledem hozzájuk. Az 5 km részideje 19:43 volt.

6 kilométer után igyekeztem picit fokozni a tempót, mert már csak kb. 50 méterre lehetett a harmadik helyezett. Az utolsó kilométeren már nem tudtam 30 méternél közelebb menni, hiába erősítettem a végére, és végül a negyedik helyen értem célba. Az eredménylista itt látható.

Teljesen elégedett voltam, mivel 3:58-as átlaggal 31:48-as idővel, a negyedik helyen értem célba. (A hivatalos idő: 31:40) Pozitív csalódás volt ez a verseny, mert inkább a 4:05-ös iram tűnt előzetesen egy reális átlagnak, mint a 4 percen belüli iram.

Folytatódik az alapozás és egy kicsit az utcai futóversenyzés, de már várom, hogy újra kezdjük a formába hozó „száguldó” edzéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .