NATO FUTÁS 2018

A reggeli mérlegeléskor már csak 1,1 kilogrammal voltam nehezebb az optimális versenysúlyomnál. A hőmérséklet 14 fok körül volt, így minden ideális volt, hogy ismét fussak egy jót. A tervem 10 km-en 41 perc volt. Anikó azt mondta, ne számolgassak menet közben ahogy szoktam, csak fussak. Teljesen nyugodt voltam.

A rajt és a cél a Vérmezőn volt, így a pálya első kb.1,3 km-e lejtősebb, a vége pedig kissé emelkedősebb volt. A rajt utáni kis emelkedőt nem is lehetett érezni, de 6-700 méter után jött a lejtő, majd az alagút lejtőjén futottunk az azután végig sík rakpartra.

Picit takarékosan mentem a lejtőn, nem akartam nagyon elfutni emiatt az elejét, így a 2 km 7:53 volt. Ezután a síkon egy kényelmesebbnek vélt 4:02-4:04 közötti iramra álltam rá és az 5 km részideje kerek 20 perc volt.

Innentől viszont elkezdett nehezebben menni, és a következő 3 km csak 12:31-es lett.Ezután jött visszafelé a kissé emelkedő alagút, ahol már nagyon vártam a végét, de még hátra volt egy emelkedő, ami után még próbáltam elnyújtani a lépéseket és újra a 4 perc körüli iramhoz visszatérni, de már nem nagyon sikerült.

A terv majdnem teljesült, a hivatalos időm 41:08 lett és a 80. helyen értem célba a kb.1700 résztvevőből. (Az eredménylista itt látható) Nem ment olyan jól a futás, mint egy hete Harasztiban, de összességében azért elégedett vagyok. Október 6-án lesz majd a Spar 10 km-es versenye, ahol a hónapban először kísérlem meg a 40 perces időt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .