Nyolc edzés a múlt héten kevés futással

Alaposan visszafogtam a futásokat. Furcsa érzések vannak továbbra is a hátamban csípő tájékon, a gerinc környékén. Nem éles fájdalmak ezek, csak érzem, hogy valami nem oké. Lehet, hogy a helytelenül végzett hasizomgyakorlatok miatt (bántja a gerincet) vannak a lábzsibbadásaim? Most a helyesen végzett hát és hasizom gyarkolatokat is szüneteltetem. A múlt héten már csak kétszer futottam, összesen 15 km-t azt is könnyen, átmozgató jelleggel, de egyik sem okozott örömet.

Hogy pótoljam a mozgáskiesést, úszom és görgőzöm. A heti három úszás már fix, alkalmanként 3000 métert úszom a csepeli strandon. Csak úgy mint a futóedzéseket, próbálom az úszóedzéseket is hasonlóan változatossá tenni. Van bemelegítés, levezetés és erős rész benne. Szinte csak gyors és hátúszásban úszom. Így erősítem most leginkább a hát és hasizmokat. Hátul a napfelekeltében gőzölög a termálvíz:

IMG_8613

Kicsit féltem tőle, de mostanra már 12 úszóedzésen vagyok túl. Az úszás után a termálmedencében még 10-15 percnyi lazítás is bele szokott férni, aztán megyek dolgozni. Jól érzem magam így is, hogy más sporttal indul a nap. Egy közeli:

IMG_8622

Az étrendet is csinálom, bár délutánonként elcsábulok egy kis csokoládéra. Lehet, hogy ezért is, meg talán a lassan épülő úszóizmok miatt is a súlyom nem csökken olyan mértékben, mint tavaly ilyenkor. 74 kg vagyok. (A triatlonos versenysúlyom volt 1992-ben 72 kiló, tavaly a VB-n 70 kiló voltam) De közérzetem továbbra is kiváló, a reggeli pulzusom 48-52 között van.

A görgőzés unalmas, de ha már vége akkor nagyon jól érzem magam. Ezt is heti háromszor csinálom. Kétszer 40 percet és egyszer egy órát. Próbálkozom közben zenehallgatással, de a tévénézés segít leginkább elviselni ezt a monotonitást. Egyelőre nem gondolkozom azon, hogy növeljem az erre fordított időt. A nyújtás-lazítás továbbra is szerves része ezeknek az edzéseknek is.

Nagyon szeretném március második felében elkezdeni a keményebb futóedzéseket is. Az első verseny vélhetően csak a Komárom-Komárnó lesz. Remélem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .