Rosszul indul az alapozás

November elején elkezdtem az alapozást. Ahogy már írtam az első hét végén volt az a bizonyos 4 órás verseny, ahol 45 km-t futottam. Ezután két napig nagyon merevek voltak a lábaim, pihentem. A harmadik napon már futottam egy hatost és nem is esett rosszul.

Az ötödik napon nekiveselkedtem egy 17 km-es körömnek, de 10 km után gyakorlatilag lehúzták a függönyt és 13 km-től hazasétáltam. Nagyon lemerültek az aksik. Kb. 9 km-től a bal talpamban a terhelés előrehaladtával erősödő fájdalom jelentkezett. Nem durva, tudok vele futni, de van ott valami kis sérülés.

A másnapi könnyű futásnál nem is éreztem, de a hétvégi hosszúnál 10 km fölött megint előjött. Máskor ilyenkor már egyből rohanok a dokihoz, de most a pihentetés mellett döntöttem. Csúnyán megeröltettem. A tünetek alapján inhüvelygyulladás lehet.

Még néhány nap futás után 12 nap teljes pihenés mellett döntöttem. De járni azért kellett, és néha éreztem járás közben is. Ma reggel már kimentem egy hatosra. Nem fáj, tudok futni, de érzem.

Nem jól indítottam sajnos ezt az alapozást, pedig úgy néz ki, hogy lenne lehetőségem kimenni a május 3-i prágai maratonra. Öt hónap felkészüléssel talán tudnék olyan időt futni amelynek tudnék örülni. Egy dolog biztos, nem akarok városnéző maratont, ha indulok oda akarom tenni magam, ahhoz meg tisztességesen fel akarok készülni.

A másik rossz hír ami ért, hogy nem márciusban, hanem január végén lesz a fedettpályás senior OB. Ez nekem túl korai, nagy bánatomra sajnos ez most kimarad.

Rosszul indul, de bízom benne, hogy minden jóra fordul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .