Senior atlétikai világbajnokság – beneveztem!

Képernyőfotó 2014-01-13 - 15.28.33

Soha nem indultam még világbajnokságon. Igazolt versenyzőként esélyem sem volt. Később a triatlonos években viszont egészen közel voltam a dologhoz. A főiskolás triatlon OB-n az első öt helyezettet vitték ki a VB-re. 1991-ben hetedik, 1992-ben pedig nyolcadik lettem, így a VB szereplés kimaradt az életemből.

Tavaly novemberben tudtam meg, hogy 2014-ben március végén Magyarországon rendezik meg a senior atlétikai világbajnokságot. Fel is mentem a honlapjukra, amely akkor még meglehetősen döcögősen működött. Január elejétől viszont már elkezdődött az online nevezés és tegnap be is neveztem.Képernyőfotó 2014-01-13 - 15.15.16

24 év után újra szögescipőt húzok, mert az első VB szereplésem a 8 km mezei futás lesz március 25-én a Városligetben. A második futásom pedig március 30-án a félmaraton. A 3000 méteres fedettpályás szereplés is egy dédelgetett álom volt, de ez sajnos már nem fér bele.

Az alapozást már novemberben elkezdtem és úgy érzem jól haladok, pedig még nagyon lassú vagyok és a tavalyi időeredményeimet még meg sem közelítem. Februárban kezdem el a felpörgető edzéseket.

A VB-n nincs szintidő, bárki indulhat, aki befizette a nevezési díjat, tagja egy sportegyesületnek és van versenyengedélye. A következő 2,5 hónapra tehát megvannak a tervek, azon túlra egyelőre még nem látok, és még nem is érdekel mi lesz a folyatatásban. Csak a VB-re koncetrálok.

Életem legelső futóversenyén utolsó lettem, és most sem érdekel ha utolsó leszek, csak az, hogy részt veszek egy ilyen viadalon. Az persze nem kérdés, hogy mindent meg fogok tenni a jó szereplésért.

Egyébként nagyon várom már a doppingvizsgálatot. Állítólag bárkit ellenőrizhetnek. Már előre látom az újságok főoldalán a cikket: „Szuflavédert a Tököli-parkerdőben pisiltették meg a szigorú doppingellenőrök” – vagy valami ilyesmi. 🙂

Az esetek döntő többségében nem szoktam lemondani semmiről egy verseny kedvéért. Ha előző nap pl. buli van simán bevállalom. Sok versenyen szerepeltem már jól másnaposan is.

A VB kedvéért kevéért viszont most megteszem, mivel egy teljesen új étrendre tértem át. Decemberben kezdtem a ráhangolódást kevesebb zsíros kajával és több gyümölccsel és salátával, de január elsejétől már szigorú előírásoknak megfelelően étkezem. Flóbert étrendnek csúfolom, amelyet személyre szabottan, nekem készítettek.

DSC_7990

Egyáltalán nem szenvedek tőle, beépült szépen a mindennapjaimba, de teljesítménybeli javulást így két hét után még nem tapasztaltam. Nem is biztos, hogy lesz ilyen, de legalább érzem, hogy mindent megtettem a lehető legjobb szereplésért.

Csábítóan néznek rám az asztalon a karácsonyi maradék szaloncukrok és sütik, de én csak mosolyogva intek nekik: páááá, kis aranyom páááá!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .