Gerinckezelés 6-8.

Az első három kezelés részletei itt olvashatók. A negyedik és ötödik kezelésről pedig itt írtam.

A hatodik kezeléshez közeledve (két hete) érezhetően javult az állapotom. Csináltam a gerinctornát és már sikerült hosszabb ideig végezni a gyakorlatokat az előírt kötelező egy percnél. Az egyiket már két és fél percig tudom csinálni. (Kezdetben alig ment fél perc) Látványosan erősödöm.

Képernyőfotó 2015-06-12 - 16.09.53Kaptam is némi dicséretet, hogy milyen szépen erősödnek a hátizmaim. De az egyik csigolyám sajnos elcsúszott. Hamar a helyére került, és újra megpróbálhattam a futást.

A péntek esti (két hete) 2 km után másnapra jóval kevesebb kisugárzó érzésem (nagyon enyhe ez a kisugárzás, nem fájdalmas, csak érzem, hogy ott van egy pont bizonyos mozdulatoknál) volt, mint a múlt heten. Mivel futás közben továbbra is tünetmentes vagyok, kipróbálhattam az 5 km-t. Ez is rendben volt, így vasárnap a futás után már közel 50 km-t tekerhettem is.

A kötelező állapotjelentésem után hétfőn kaptam a válaszüzenetet, hogy mostantól péntekig fixen mehet a napi 5 km, de minden mással le kell állnom. Kedden már írtam a mesternek, hogy picit romlott az állapotom, de azt válaszolta, hogy csináljam csak, mert a leírt tüneteim alapján minden rendben van.

Képernyőfotó 2015-06-12 - 19.01.30

A hetedik kezelésnek az volt az üzenete, hogy már elég erősek a mély hátizmaim ahhoz, hogy a csigolyák ne tudjanak elcsúszni. Pontosan idézem: “esélyük sincs”. A terhelést azzal emeltük, hogy a futás mellé behozhattam a hétre két kerékpározást és két úszást. A futótáv továbbra is napi fix 5 km maradt, de a sebességben már nem volt a héten megkötés. Így az utolsó kilométeren mindig váltogattam és ennyi kihagyás után elsőre bizony izomlázam is lett.

Képernyőfotó 2015-06-12 - 19.01.35

A nyolcadik alkalommal most pénteken is szokás szerint voltak új, baromi egyszerű – de meglehetősen fárasztó – erősítő gyakorlatok. Ami érdekes volt, hogy a mester már látja a kezelésem végét. Hogy ez pontosan mit jelent azt nem tudom, de a gyógyulásomra ékes bizonyíték, hogy a következő heti kezelésig miket csinálhatok: napi max. 8 km futás, kerékpározás és hátúszás heti három alkalommal korlátlanul. A szokásos napi 5 perces gerincerősítő torna továbbra is kötelező. Ezen kívül már nyírhatok füvet és gerinckímélő testhelyzetben gyomlálhatok a kertben. Már nagyon ráfér 🙂

A gyakorlat végén a kötelező nyújtás:

gömb

És egy kis pihenés a megérdemelt pohár víz előtt.

IMG_9071

1 thoughts on “Gerinckezelés 6-8.

  1. Visszajelzés: Az utolsó gerinckezelés | Szuflavéder blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .