Senior OB – 1500 méteres beszámoló

Az utolsó hét már főleg pihenővel telt. Hétfőn felmentem a hegyre egy könnyű 14 km-re, kedden és csütörtökön csak átmozgattam, és szerdán még futottam a pályán néhány 200 métert, de csak jólesően, inkább csak a mozgásra koncentráltam. Szerdán Feri bácsi meggyúrt és este még lementem a ráckevei gyógyvízbe is egy kis relaxra. Pénteken teljes pihenőt tartottam.

Szombaton 2 körül érkeztem az Ikarusz pályára. Meleg volt, nagyon meleg. Úgy döntöttem még a felkészülés elején, hogy a résztávos edzéseket a rajt időpontjában csinálom, de nem volt soha nyári hőség, talán párszor volt max. 28 fok, de most 34 volt az autó hőmérőjén. 1500 méteren ez a meleg azért nem annyira gyilkos, mint ötezren, de azért itt is ég a tüdő rendesen.

A szokásos bemelegítés után nagyon jól éreztem magam, teljesen leizzadva és jól bemelegedve álltam a rajtvonalhoz.

A rajt után tapadtam a nagyokra. Gajdos Tominak is és egy másik srácnak is 5 percen belüli terve volt, de valahogy mind óvatosabban kezdtek. Szépen vitt a lábam és alig vártam, hogy meghalljam az első kör idejét: 80 mp. 76-ot vártam, de így is erősnek éreztem. 2:40 lett a 800 méter és ezután le is szakadtam Tomiról (Ő egyébként az 55 feletti korosztályban végzett az élen)

_MG_1813

_MG_1814 _MG_1836-2

Nem ment sajnos, hiányzott az erő, szar voltam. Rosszul sikerült a formaidőzítés, 5:02:55-öt mentem. Picit vagyok csak csalódott, mivel tudom, hogy sokkal több van még bennem.  Ezután már nem indultam el az ötezres távon, ott csak videóztam. (lesz anyag egy hét múlva) Nem ez volt szerintem az utolsó kiruccanásom a középtávon, élveztem, és jövőre 4:30-as 1500-öt fogok futni. Köszönöm mindenkinek az energiákat, jól estek a támogató online bátorítások. Köszönöm a fotókat Pásztor Attilának.

Az eredménylista itt található.

IMG_7539

2 thoughts on “Senior OB – 1500 méteres beszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .