VII. Velencei-tó szupermaraton 10 km

Egy erős 10 km volt írva az edzéstervbe vasárnapra, így fellapoztam a versenynaptárat, mivel egy verseny mégis más, mint otthon egyedül futni.

Az ócsai 11 km-es versenyt néztem ki elsőre, mivel Ócsa közel van és nem volt nevezési díj. Az utolsó pillanatban azonban más verseny után néztem, mivel a szervezők azt írták, hogy a pálya sok helyen homokos terep, én pedig aszfalton akartam egy gyorsat futni. Így vasárnapra a velencei-tó szupermaraton 10 km-es távjára esett a végső választásom.

Nagyon jól sikerült a bemelegítés, jó állapotban álltam rajthoz. A hőmérséklet sem volt annyira magas, mint ahogy számítottam, csak 23-24 fok volt és a fátyolfelhők nem engedték érvényesülni a napot, így rajtoltunk el (kb. 25-30 fő) 9:30-kor.

Képernyőfotó 2016-09-07 - 8.28.50

Már az első kilométeren kiderült, hogy nem sokan szeretnének nálam gyorsabban futni, és az egy kilométerhez pontban 4 percnél érkeztem meg, teljesen egyedül, és két km-nél már kb. 100 méter volt az előnyöm. Fasza. Gondoltam 4:10-es átlagot úgy is fogok majd menni ha senki sincs aki húzna vagy tolna.

3 kilométernél már teljesen motiválatlanul futottam, drukkoltam a szembe futó kétkörös 60 kilométereseknek. 5 kilométernél vártam a fordítótáblát, de nem jött és a láthatáron sem volt. Mentem tovább, de a fordító csak nem akart jönni. 5,4 km nél azt mondtam, hogy még egy 100 métert megyek és ha nincs kint semmi visszafordulok.

Szétnéztem újra, de mivel táblát a messzi távolban sem láttam sehol ezért visszafordultam. Pár száz méter futás után jött szembe a második helyen futó hölgy, akinek jeleztem, hogy nincs fordítótábla és, hogy én a kikötőnél 5,5 km-nél visszafordultam. Innentől kezdve már nem érdekelt semmi.

Tulajdonképpen jól éreztem magam, a 4:15 ös átlagtempó tüdőre teljesen jól esett, a lábaimmal semmi volt semmi gondom, így végül a 11 km-t 46:54-re futottam le.

IMG_2245

A befutás után közölték a szervezők, hogy 1:16,54-et futottam, ami közel van a világcsúcshoz, de mindenképpen országos csúcs. Szemrebbenés nélkül válaszoltam, hogy tudom, hiszen nagy formában vagyok. Vicces volt :). Kiderült, hogy elrontották és félmaratonos rajtszámot kaptam, akik 30 perccel a 10 km-esek rajtja előtt indultak.

Hiába mondtam, hogy ez félmaratonon is kb. 15 perccel rosszabb az országos csúcsnál, hoztak egy profi fotóst és valamilyen ásványvízzel csináltak pár beállított fotót rólam. Kaptam pár perc hírnevet.:-)

De azért inkább lennék 50. egy mezőnyben, kemény küzdelemben egy jobb idővel…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .