1000m és 600m maxra, majd egy Brutálfutás

Nagy kérdés volt számomra, hogy az OB előtti hétvégén mi lesz az edzés. A hagyományok szellemében nagyon szerettem volna  egy 1000 méteres felmérő futást, de Anikó írja az edzéstervemet, így természetesen azt csinálom, amit ő mond. Mivel napi kapcsolatban vagyunk és napi szinten finomhangolja az edzéseimet, így csak egy vagy max. két napra előre kapom meg az edzéstervet, ezért elé mentem a dolgoknak.

Írtam Anikónak, hogy nagyon szeretnék egy ezret futni maxra és hogy Roli is segítene, mint két éve. (át is küldtem neki a linket) Erre azt válaszolta, hogy nincs ezzel semmi gondja, ha utána 15 perccel futok még egy max. 600-at is. Nem örültem neki, de fejet hajtottam. Rolival lebeszéltem mindent, nagyon örültem, és nagyra becsülöm, hogy szakított időt rám és eljött, ahogy két éve is. Nekem ez nagyon nagy segítség, mivel szinte csak egyedül edzem.

A vasárnapi nyitrai 1500-as verseny után Anikó nem hagyott pihenni, keddre már 8 db 300 métert futtatott velem és nagy csodálkozásomra visszafogottan is 53-54 mp közöttiekre sikerültek, csütörtökön pedig 4 db egyre gyorsuló 200 métert kellett futnom egy hosszabb lendületes futás után, ahol a végére 31,8-at futottam, amit sprintnek éltem meg, de 40 éves korom feletti egyéni csúcs is lett egyben. Péntek este a pályán még átmozgattam és annyira vártam a tegnapi napot, hogy alig tudtam aludni.

Roli kérdezte, hogy hogy terveztem a futást. Annyit kértem tőle, hogy egy 72 mp-ces körrel kezdjünk, aztán meglátjuk mi lesz.

IMG_1680

Alapos kenés és melegítés után elindultunk. 400 méterig nagyon jól, szinte lendületesnek éreztem a tempót, de a következő kanyarban már kapkodtam a levegő és 600 méternél már a fülemen is vennem kellett. Fogalmam sem volt az időről, Roli 200 méterenként az órájára nézett, de egy szót sem szólt.

300 méterrel a vége előtt kicsit elindultam és 800 méternél szólalt meg Roli először: 2:23!!!! Micsoda? Bevillant, hogy 2:24 kell a 3 perces ezerhez. (bár picit mögötte voltam, talán az én időm 2:24 lehetett) Jól éreztem magam nagyon, a lábaim lazák voltak, a levegő viszont nehezen jött. Roli elkezdett biztatni én pedig nyomtam ahogy a csövön kifért, az utolsó százon még fogcsikorgatva hajráztam egyet és a célvonalnál lenyomtam az órámat: 2:59,4!!!! Roli óráján 2:59,5 volt, így ezt veszem “hivatalos” időnek.

Madarat lehetett volna velem fogatni, nagyon boldog voltam, 1989-ben futottam utoljára 3 percen belüli ezer métert, tehát új 20-30 és 40 év feletti, illetve 21. századi egyéni csúcs!!! Juhejjj!

15 perc szünet után újra odaálltunk a 600 méter rajtjához. 70-es kört kértem Rolitól, nem akartam az órámmal foglalkozni. 34-es volt az első 200 m ideje, amit Anita mondott be és 68 volt a 400 m-es részidő Roli bemondása szerint, aztán a kanyarban kicsit belassultam, de a hajrában újra éledtem és 1:44,0-t futottam (Roli: 1:43,9-et mért) Ez a 600 méter is – ahogy az ezer méter is – az elmúlt 26 évben elért legjobb eredményem, még most sem hiszem el.

IMG_1683

2 km gyors levezetés után Nyáregyházára indultunk Kata lányommal és 13 órai rajttal együtt futottuk le a Brutálfutást. Ez utóbbi is nagyon nagy öröm volt számomra, mert a nagy lányom nagyszerűen helyt állt és simán teljesítette a versenyt, nagyon büszke vagyok rá. Mindenkinek ilyen klassz napot kívánok!

Köszönöm Kedves Rolandnak és Fischer Anitának a segítséget, nélkülük ez nem lett volna olyan, amilyen és Kata lányomnak a lenti videó felvételt.

A csapat együtt:

IMG_1684

Az 1000 m Stava-n itt a 600 méter pedig itt található. És a vágott, ötperces videóanyag:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .